Til Helhet reagerer på regjeringens ønske om å forby konverteringsterapi

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Regjeringen vil legge fram et lovforslag om å forby konverteringsterapi. Det kom fram da regjeringen før helgen la fram den nye handlingsplanen mot diskriminering av lhgbtiq-personer.

Ole Gramstad Jensen styreleder i Til Helhet sier han har tre valg om forbudet mot konverteringsterapi blir for omfattende: Gå i fengsel, legge ned virksomheten, eller saksøke staten.

Det er dessverre ikke overraskende at verken statsministeren eller kultur- og likestillingsministeren ser ut til å forstå hele rekkevidden av hva de foreslår, sier Ole Gramstad Jensen til NRK.

Selv oppfatter han det som at kultur- og likestillingsminister Abid Raja ser ut til å ville gå så langt som å forby sjelesorg og bønn.

– Skulle det skje, vil vi i Til Helhet ha tre valg: Gå i fengsel, legge ned virksomheten, eller saksøke staten med sikte på en avklaring i Strasbourg, fortsetter han, og spør:

– Hvis noen ønsker hjelp til å håndtere sine seksuelle følelser, hvorfor skulle de ikke kunne få det?

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202106/NNFA19062421/avspiller

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Haithem Ferdi fra Unsplash

Framstilling av kjønn i læreverk

Lytt til Kamilla Aslaksen sin spennende forskning om kjønn (kjønnsidentitet) i norske lærebøker for grunnskolen! På presist og kortdattet vis, får hun i Øyvind Børvens

Foto: Jason Leung fra Unsplash

Stavanger får regnbueplass

Stavanger kommunes utvalg for miljø og utbygging, som består av representanter fra Ap, H, FP, MDG og V, vedtok 21. juni 2023 følgende: Utvalg for

Foto: Bente Stausland Skartveit

Når skolen blir et regnbuefyrtårn

Flere skoler har gjennomgått en sertifiseringsprosess for å bli godkjent som regnbuefyrtårn. Men ikke alle vet hva det innebærer i praksis. Vi har fått tilgang