Til Helhet reagerer på regjeringens ønske om å forby konverteringsterapi

Foto: Skjermdump Dagsrevyen, NRK
Foto: Skjermdump Dagsrevyen, NRK

Regjeringen vil legge fram et lovforslag om å forby konverteringsterapi. Det kom fram da regjeringen før helgen la fram den nye handlingsplanen mot diskriminering av lhgbtiq-personer.

Ole Gramstad Jensen styreleder i Til Helhet sier han har tre valg om forbudet mot konverteringsterapi blir for omfattende: Gå i fengsel, legge ned virksomheten, eller saksøke staten.

Det er dessverre ikke overraskende at verken statsministeren eller kultur- og likestillingsministeren ser ut til å forstå hele rekkevidden av hva de foreslår, sier Ole Gramstad Jensen til NRK.

Selv oppfatter han det som at kultur- og likestillingsminister Abid Raja ser ut til å ville gå så langt som å forby sjelesorg og bønn.

– Skulle det skje, vil vi i Til Helhet ha tre valg: Gå i fengsel, legge ned virksomheten, eller saksøke staten med sikte på en avklaring i Strasbourg, fortsetter han, og spør:

– Hvis noen ønsker hjelp til å håndtere sine seksuelle følelser, hvorfor skulle de ikke kunne få det?

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202106/NNFA19062421/avspiller

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Szabo Viktor fra Unsplash

Hva skjer i britisk skole?

Her skjer i britisk skole? Her gir det konservative parlamentsmedlemmet Miriam Cates en gjennomgang av hva britiske barn kan møte. Foredraget anbefales.

Foreldrenettverket lanseres

I dag lanseres Foreldrenettverket.no. Dette nettverket er et selvstendig og uavhengig nettverk av foreldre som vil verne om og forsvare barns rettigheter, barns beste og

Foto: Yoav Hornung fra Unsplash

170 000 i Prideparade i Tel Aviv

Deltakere i fargerike kostymer marsjerte gjennom den israelske storbyen Tel Aviv mens de viftet med regnbueflagg og danset til elektronisk musikk i den kraftige heten.