Politisk ukorrekte trenere tåles ikke

Trener i Rosenborg gikk før helgen ut og sa at en markering av Pride ikke har noe i et EM for fotball å gjøre, noe han fikk svært mye pepper for. Nå har man også begynt å grave i historien og funnet uttalelser fra 17 år tilbake.

Han ble den gang intervjuet i magasinet Blikk, da han var landslagstrener. Et av temaene var hva han ville ha gjort dersom en landslagsspiller sto frem som homofil.

Han svarte han ville ha informert laget – og kalt inn media.

– Pressekonferanse?

– Ja, jeg ville ha ønsket å fortelle det til pressen på en positiv måte og henstilt dem om verken å bruke det mot gutten eller laget, sa han til Blikk.

NRK har lest hele artikkelen, som altså er 17 år gammel, men i en tid hvor man tar ned statuer av gamle helter, er ikke 17 år noe å bry seg om, det er som om det skjedde i går. Alt som kan graves fram er relevant.

I følge NRK tar ikke Hareide avstand fra det han sa i intervjuet. Han mener fortsatt det er riktig å informere offentligheten hvis en spiller hadde stått frem som skeiv.

Men slikt sier man ikke ustraffet i Norge anno 2021. Da tar det ikke lang tid før noen krever hans avgang. Sportskommentator i Adressavisen, Birger Løfaldli, mener “bråket” rundt Hareide kan påvirke hans framtid i klubben, og sier til NRK:

Jeg tror dette er en trøblete sak for Rosenborg.

Kontrakten til RBK-trener Åge Hareide skal reforhandles innen 1. juli.

Om fotballklubben på noen som helst måte skulle være i tvil om de vil fortsette samarbeidet, mener Løfaldli at hans pride-uttalelser kan være utslagsgivende.

– De er midt i en prosess der de skal vurdere om de skal forlenge kontrakten med Hareide. Jeg tror dette kan spille inn i en sånn sak.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt tror ikke Rosenborg kommer til å avslutte samarbeidet med Hareide med det første, men sier tydelig hva som er avgjørende; å bøye seg for tidsånden:

 Samtidig er det ikke sånn i 2021 at en klubb som vil være ledende i Norge, kan leve for lenge med en trener som uttrykker seg så på tvers av det man må kalle tidsånden og et ønske om å vise respekt og solidaritet,

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter