Politisk ukorrekte trenere tåles ikke

Foto: Lars Bo Nielsen fra Unsplash
Foto: Lars Bo Nielsen fra Unsplash

Trener i Rosenborg gikk før helgen ut og sa at en markering av Pride ikke har noe i et EM for fotball å gjøre, noe han fikk svært mye pepper for. Nå har man også begynt å grave i historien og funnet uttalelser fra 17 år tilbake.

Han ble den gang intervjuet i magasinet Blikk, da han var landslagstrener. Et av temaene var hva han ville ha gjort dersom en landslagsspiller sto frem som homofil.

Han svarte han ville ha informert laget – og kalt inn media.

– Pressekonferanse?

– Ja, jeg ville ha ønsket å fortelle det til pressen på en positiv måte og henstilt dem om verken å bruke det mot gutten eller laget, sa han til Blikk.

NRK har lest hele artikkelen, som altså er 17 år gammel, men i en tid hvor man tar ned statuer av gamle helter, er ikke 17 år noe å bry seg om, det er som om det skjedde i går. Alt som kan graves fram er relevant.

I følge NRK tar ikke Hareide avstand fra det han sa i intervjuet. Han mener fortsatt det er riktig å informere offentligheten hvis en spiller hadde stått frem som skeiv.

Men slikt sier man ikke ustraffet i Norge anno 2021. Da tar det ikke lang tid før noen krever hans avgang. Sportskommentator i Adressavisen, Birger Løfaldli, mener “bråket” rundt Hareide kan påvirke hans framtid i klubben, og sier til NRK:

Jeg tror dette er en trøblete sak for Rosenborg.

Kontrakten til RBK-trener Åge Hareide skal reforhandles innen 1. juli.

Om fotballklubben på noen som helst måte skulle være i tvil om de vil fortsette samarbeidet, mener Løfaldli at hans pride-uttalelser kan være utslagsgivende.

– De er midt i en prosess der de skal vurdere om de skal forlenge kontrakten med Hareide. Jeg tror dette kan spille inn i en sånn sak.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt tror ikke Rosenborg kommer til å avslutte samarbeidet med Hareide med det første, men sier tydelig hva som er avgjørende; å bøye seg for tidsånden:

 Samtidig er det ikke sånn i 2021 at en klubb som vil være ledende i Norge, kan leve for lenge med en trener som uttrykker seg så på tvers av det man må kalle tidsånden og et ønske om å vise respekt og solidaritet,

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foreldrenettverket lanseres

I dag lanseres Foreldrenettverket.no. Dette nettverket er et selvstendig og uavhengig nettverk av foreldre som vil verne om og forsvare barns rettigheter, barns beste og

Saint John's Seminary fra Unsplash

Kim Friele blir kåret til “helgen”

Kåringen skjer under en regnbuemesse i Stiklestad kirke under Olsokdagene. «Helgenkåring» har ikke skjedd i Norge siden middelalderen – Hun er en beskytter for det