Storbank i UK avslutter kundeforhold til kristne organisasjoner etter påstander om homoterapi

Foto: Sharon McCutcheon fra Unsplash
Foto: Sharon McCutcheon fra Unsplash

De kristne organisasjonene Core Issues Trust (CIT) og International Federation for Therapeutic and Counselling Choice (IFTCC) tilbyr støtte og samtaleterapi til mennesker som frivillig ønsker å endre sin homofile legning og livsstil.

I midten av juli kunngjorde storbanken Barclays at kontoen til de to organisasjonene vil bli avsluttet 14. september, det skriver Lifesite news.

Bankens avgjørelse kom etter en aggresiv kampanje i sosiale medier, der aktivister anklaget både CIT og IFTCC for å bedrive konverteringsterapi, også kalt homoterapi. Aktivistene krevde at banken måtte avslutte kundeforholdet med organisasjonene.

Betalingstjenesten PayPal og nyhetsbrevleverandøren Mailchimp har også avsluttet kontoen til CIT, noe som har gjort det vanskelig for organisasjonen å kommunisere med sine støttespillere og ta imot gaver.

Facebook og Instagram har varslet at de vil forby alt innhold som fremmer såkalt konverteringsterapi. CIT har allerede opplevd å bli sensurert på begge plattformer.

Mike Davidson, administrerende direktør i CIT og talsperson for IFTCC, mener konverteringsterapi er «et nedsettende, påtvunget begrep» og peker på at det var LHBT-aktivisten Doktor Haldeman som først begynte å bruke det i 1991.

– Vi forkaster dette anklagende begrepet, sier Davidson i en pressemelding fra organisasjonen Christian Concern, og sier videre at konverteringsterapi brukes for å ta alle som tilbyr hjelp til dem som opplever variasjon i sin seksuelle orientering:

The term ‘conversion therapy’ is being used as a catch-all phrase designed to discredit any help that people may provide to those with mixed sexual attractions who prefer their heterosexual side. This could include a listening ear, formal counselling or spiritual support,”

Christian Concern er ikke kjent med forsøk på å utøve skadelig terapi på homofile i Storbritannia. Forbudet mot konverteringsterapi, som nylig ble varslet av statsminister Boris Johnson, vil derfor i praksis kun ramme kristne organisasjoner som CIT, mener Christian Concern.

Men hva har så CIT gjort? Jo, de har tilbudt hjelp til personer som frivillig søker hjelp til å endre sin seksuelle orientering. Eller som IFTCC selv skriver: De eksisterer for å hjelpe dem som:

 “experiencing unwanted relational and sexual behaviours, attractions and patterns” and declares, “[P]eople have the right to choose how they live their life.»

Andrea Williams er administrerende direktør ved Christian Legal Centre, som bistår de to organisasjonene juridisk.

Om det starter med CIT blir kirker de neste, sier hun i pressemeldingen fra Christian Concern.

Om banker og andre betalingsleverandører begynner å imøtekomme kampanjer i sosiale medier gjennom å avslutte kontoene deres, kommer Storbritannia til å bli et veldig vanskelig sted for bibeltro kristne virksomheter.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter