South Carolina forbyr kjønnskorrigerende behandling på barn

Foto: Torsten Dederichs fra Unsplash
Foto: Torsten Dederichs fra Unsplash

Staten South Carolina i USA har blitt den siste amerikanske staten til å forby kjønnskorrigerende behandling av transkjønnede, inkludert kirurgi og hormonell behandling for barn på skattebetalernes regning. Det skriver Lifesitenews.

Torsdag i forrige uke godkjente South Carolinas republikansk-ledede lovgiver House Bill 4624, som forbyr medisinsk fagpersonell å gi pubertetsblokkerende medisiner eller krysskjønnshormoner til barn under 18 år eller utsette mindreårige for «kjønnsskifteoperasjoner».

“En lege, psykisk helsepersonell eller annet helsepersonell skal ikke bevisst gi prosedyrer for kjønnsovergang til en person under atten år,” heter det i lovforslaget.

Leger som bryter loven, vil risikere å miste lisensene sine og vil være “skyldige i å påføre et barn store kroppsskader” hvis de utfører kjønnskorrigerende operasjoner på barn. En person som er utsatt for en “kjønnsovergang” mens han fortsatt er et barn, vil ha en treårsperiode til å reise rettslige skritt mot medisinske fagfolk som er ansvarlige for deres lemlestelse, heter det i loven.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter