Stadig flere håndballag trekker seg fra håndballfinalene i Region Sør Cup på grunn av syn på homofili

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

NRK skriver:

Både Urædd og Kragerø trekker nå lag, og fra før er det kjent at også Larvik Turn har trukket sine fire lag, skriver Telemarksavisa. Urædd mener Brunstad Christian Churchs syn på homofili bryter med håndballens verdier.

– For meg er det viktig at ungdommer som kjenner på en annerledeshet skal være på en arena der de får raushet og varme. Det er umulig på en arena som er eid av et samfunn som Smiths Venner, sier Sølve Sunderhagen.

Sunderhagen er trener for jenter 18-laget i Urædd og er selv homofil. Han er svært opptatt av hva slags signal dette sender til ungdommene.

Oslofjord Convention Center er eid av Brunstadstiftelsen som igjen er nært knytta til Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths Venner.

Så langt har minst 11 lag trukket seg. Flere er i tenkeboksen.

– Vi forventer at vi blir enda flere, sier Wenche Jansen, leder i Urædd håndball.

Ikke forenlige verdier

Brunstad Christian Church skriver på sin internasjonale misjonsside:

«Seksualdriften vår er ikke en synd. Men seksuelt begjær utenfor ekteskapet mellom en mann og en kvinne er det Bibelen kaller «lyster», og å gi etter for dem er synd. Dette inkluderer sex før ekteskapet, utenomekteskapelig sex, å leve ut urene seksuelle tanker, pornografi – og å praktisere homofili.»

Les mer: NRK

 

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Hannah Rodrigo fra Unsplash

Samlivsdebatt i Frikirken

Uenighet om likekjønnet samliv finnes også i Frikirken. Det kom tydelig frem under Frikirkens synodemøte 4.-5. juni. Nå vil synodeformann, Jarle Skullerud, ha samtaleregler når

Foto: Julian Hochgesang fra Unsplash

Lufthansa blir kjønnsnøytralt

Lufthansa skal innføre kjønnsnøytralt språk, og vil derfor slutte å henvende seg til passasjerene ombord med uttrykket «mine damer og herrer». En rekke alternative  velkomsthilsener

Foto: Sharon McCutcheon fra Unsplash

De får aldri nok

Det er noe befriende med LHBTIQ-debatten i Danmark, det er fortsatt mange som våger å si sin mening om utviklingen. Her en kronikk fra Jannich