Stadig flere håndballag trekker seg fra håndballfinalene i Region Sør Cup på grunn av syn på homofili

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

NRK skriver:

Både Urædd og Kragerø trekker nå lag, og fra før er det kjent at også Larvik Turn har trukket sine fire lag, skriver Telemarksavisa. Urædd mener Brunstad Christian Churchs syn på homofili bryter med håndballens verdier.

– For meg er det viktig at ungdommer som kjenner på en annerledeshet skal være på en arena der de får raushet og varme. Det er umulig på en arena som er eid av et samfunn som Smiths Venner, sier Sølve Sunderhagen.

Sunderhagen er trener for jenter 18-laget i Urædd og er selv homofil. Han er svært opptatt av hva slags signal dette sender til ungdommene.

Oslofjord Convention Center er eid av Brunstadstiftelsen som igjen er nært knytta til Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths Venner.

Så langt har minst 11 lag trukket seg. Flere er i tenkeboksen.

– Vi forventer at vi blir enda flere, sier Wenche Jansen, leder i Urædd håndball.

Ikke forenlige verdier

Brunstad Christian Church skriver på sin internasjonale misjonsside:

«Seksualdriften vår er ikke en synd. Men seksuelt begjær utenfor ekteskapet mellom en mann og en kvinne er det Bibelen kaller «lyster», og å gi etter for dem er synd. Dette inkluderer sex før ekteskapet, utenomekteskapelig sex, å leve ut urene seksuelle tanker, pornografi – og å praktisere homofili.»

Les mer: NRK

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Adam Nescioruk fra Unsplash

Norge responderer på Cass-rapporten

Overlege Anne Wæhre leder teamet ved Rikshospitalet som behandler unge transpersoner sier til NRK at hun mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir

Regnbuemesser i kirken

I år holdes det minst 18 såkalte regnbuemesser i Den norske kirke i forbindelse med Pride-feiringer, viser en oversikt. Avisen Dagen var til stede i