Russland gir gudstro og heterofilt ekteskap grunnlovsvern

Foto: Brooke Cagle fra Unsplash

Et overveldende flertall av russiske velgere har stemt for en grunnlovsreform som for første gang nevner Gud, heterofilt ekteskap og åpner for at Vladimir Putin kan sitte som president i 16 år til.

«Den russiske føderasjonen, sammenknyttet av en tusenårig historie, viderefører minnet fra våre forfedre som overleverte til oss idealer og tro på Gud», heter det i en av de nye tilleggene til den russiske grunnloven som denne uken ble vedtatt av en russisk folkeavstemning.

Med 99 prosent av stemmene talt opp, etter seks dager med stemmegivning, har 78 prosent støttet grunnlovsreformen, melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

Det er åpningen for at Putin kan stille til to nye perioder som president, som har fått mest oppmerksomhet. Men reformen tar også opp i seg en rekke andre endringer, og for første gang får det heterofile ekteskapet grunnlovsvern. Ekteskapet defineres som en union mellom mann og kvinne. Fra før av er samkjønnet ekteskap forbudt i landet.

Putin signerte fredag den vedtatte grunnlovsendringen.

Dagen

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Andy Beales fra Unsplash

Norges Kristne Råd beklager forhastet uttalelse

Tirsdag var en rekke organisasjoner inviterte av Kulturdepartementet til høringsmøte om deres lovforslag mot konverteringsterapi rettet mot LHBTQ-personer. Under høringsmøtet sa spesialrådgiver i Norges Kristne

Foto: Aditya Saxena fra Unsplash

Polen fortsetter med LHBTIQ-frie soner

Stavanger Aftenblad og danske Politiken omtaler Polens nei til liberal LHBTIQ-politikk. Avisene omtaler uten forklaring at LHBTIQ-rettigheter er det samme som menneskerettigheter. Trusselen om å