By i USA aksepterer polyamorøse partnerskap

Foto: Imam Muhaimin fra Unsplash

Byen Somerville utvider forståelsen av begrepet partnerskap.

På et bystyremøte 25. juni i Somerville, Massachusetts, utvidet rådets medlemmer byens definisjon av  partnerskap til å omfatte forhold mellom tre eller flere voksne, ifølge The New York Times. Somerville-ordfører Joe Curtatone har signert lovendringene, og det antas å være den første i sitt slag i noen amerikansk by.

Blant språkendringene i byens regelverk, er et innenlandsk partnerskap nå definert som en “enhet dannet av mennesker” i stedet for bare “av to personer.” Uttrykket “han og hun” er erstattet med “de”, og “begge” er erstattet av “alle”.

“Folk har bodd i familier som inkluderer mer enn to voksne for alltid,” sa rådsmedlem J.T. Scott. “Her i Somerville ser familier noen ganger ut som en mann og en kvinne, men noen ganger ser det ut som to mennesker som alle på blokka tror er søstre fordi de har bodd sammen for alltid, eller noen ganger er det en tante og en onkel, eller en tante og to onkler, oppdra to barn. ”

Før forrige måned hadde byen ikke noe eget partnerskapsregister, noe som ble viktig da folk prøvde å få tilgang til husholdningspartnerens helseforsikring under den pågående coronavirusepidemien. Scott sier at Somervilles 80.000-personers befolkning er sannsynligvis to dusin husstander polyamorøse. Det nye regelverket vil gjøre det mulig for personer som lever i polyamorøse forhold, og som er ansatt i byens forvaltning,  å sikre fordeler til flere partnere – enten alle er romantisk involvert eller ikke.

Private arbeidsgivere og forsikringsselskaper kan motsette seg endringen.

LGBTQNation

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter