Truer Joe Biden religionsfriheten?

Foto: Gayatri Malhotra fra Unsplash
Foto: Gayatri Malhotra fra Unsplash

Forholdet mellom religionsfrihet og seksuelle minoriteters rettigheter har vært et hett stridstema i USA de siste årene. Det markerer også en skillelinje mellom republikanerne og demokratene.

Republikanere har i større grad tatt til orde for at for eksempel kristne institusjoner og bedriftseiere kan ha en overbevisning om ekteskapet som vil påvirke ansettelser og om de for eksempel vil reservere seg mot å levere tjenester til likekjønnede vigsler. Denne friheten er nå truet av Joe Biden, det skriver avisen Dagen.

– Jeg vil sørge for at vedtaket av loven om like rettigheter blir en topprioritet i løpet av mine første hundre dager, sa Joe Biden i et intervju med avisen Philadelphia Gay News denne uken.

Dagen skriver at den nevnte loven tidligere er blitt stoppet av Senatet fordi flertallet er republikanere.

«Joe Bidens løfte om å innføre loven om like rettigheter i løpet av hans første dager gjør det krystallklart at religionsfriheten er i alvorlig fare for tradisjonelle kristne, jøder og muslimer», skriver redaktør Rod Dreher i The American Conservative på Twitter.

Dreher er kjent for boken «The Benedict Option» som er en strategi for kristne i et etterkristent Amerika.

Dagen skriver av Tony Perkins i den høyrekristne lobbygruppen Family Research Council mener signalene fra Biden vitner om at topprioriteten hans ikke er å oppmuntre demokratiske ordførere til å gjenopprette lov og orden, men å innføre en antireligiøs lov.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet