FNs uavhengige ekspert Victor Madrigal-Borloz ber alle verdens land forby konverteringsterapi

Foto: Daryan Shamkhali fra Unsplash
Foto: Daryan Shamkhali fra Unsplash

FNs uavhengige ekspert Victor Madrigal-Borloz ber alle verdens land forby konverteringsterapi i en uavhengig rapport. Det gjelder også Norge.

Flere land har allerede innført forbud mot konverteringsterapi, såkalt homoterapi, blant dem Tyskland, Malta, Ecuador, Brasil og Taiwan, men Norge er ikke et av dem, skriver Dagbladet.

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen ber derfor regjeringen om å få fortgang i utredningen av et slikt forbud, som ble vedtatt i Stortinget sist høst. Derfor har hun stilt kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) et skriftlig spørsmål i Stortinget om saken.

– Abid Raja var frittalende og mente forbudet bare burde vedtas. Nå er han ansvarlig for det hele. I fjor ble det sagt at denne utredningen skulle være på plass i vår. Mye er forsinket på grunn av korona, men dette er ingen krevende utredning. Derfor etterlyser jeg hva som skjer, sier Trettebergstuen.

Rajas departement mener imidlertid utredningen er mer komplisert enn den kan virke som.

– Det er få land som har spesifikke forbud mot konverteringsterapi. Dette er derfor nybrottsarbeid som reiser mange vanskelige juridiske problemstillinger, skriver statssekretær Gunhild Berge Stang (V) til Dagbladet.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter