FNs uavhengige ekspert Victor Madrigal-Borloz ber alle verdens land forby konverteringsterapi

FNs hovedkvarter, New York, USA
Foto: Daryan Shamkhali fra Unsplash

FNs uavhengige ekspert Victor Madrigal-Borloz ber alle verdens land forby konverteringsterapi i en uavhengig rapport. Det gjelder også Norge.

Flere land har allerede innført forbud mot konverteringsterapi, såkalt homoterapi, blant dem Tyskland, Malta, Ecuador, Brasil og Taiwan, men Norge er ikke et av dem, skriver Dagbladet.

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen ber derfor regjeringen om å få fortgang i utredningen av et slikt forbud, som ble vedtatt i Stortinget sist høst. Derfor har hun stilt kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) et skriftlig spørsmål i Stortinget om saken.

– Abid Raja var frittalende og mente forbudet bare burde vedtas. Nå er han ansvarlig for det hele. I fjor ble det sagt at denne utredningen skulle være på plass i vår. Mye er forsinket på grunn av korona, men dette er ingen krevende utredning. Derfor etterlyser jeg hva som skjer, sier Trettebergstuen.

Rajas departement mener imidlertid utredningen er mer komplisert enn den kan virke som.

– Det er få land som har spesifikke forbud mot konverteringsterapi. Dette er derfor nybrottsarbeid som reiser mange vanskelige juridiske problemstillinger, skriver statssekretær Gunhild Berge Stang (V) til Dagbladet.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Christina @ wocintechchat.com fra Unsplash

Minnesota vil forby homoterapi

Minnesota-guvernør Tim Walz signerte torsdag en lov med mål om å forby homoterapi i staten. Walz sa under signeringen at konverteringsterapi, som har som formål

Foto: Stavanger Aftenblad - logo

Stavanger diskuterer FRI i skolen

Det vekker sterke reaksjoner at politikere i Stavanger vil åpne klasserommene for foreningen FRI. Men i skolene i Sandnes er foreningen for seksualitetsmangfold allerede på