Britisk ekspolitimann: – Politiet sykelig opptatt av «hat-krim», ignorerer alt annet

Foto: Fra King S Church International - Unsplash
Foto: Fra King S Church International - Unsplash

En tidligere britisk politimann er opprørt over hvordan etaten drives, og snakker ut. Han er særlig fortvilet over at såkalt hat-krim prioriteres, mens politiet bryr seg minimalt om innbyggernes trygghet. Det skriver Document.no.

Ifølge Document er det  Daily Mail som skriver om hvordan fenomenet «hat-krim» er  blitt en besettelse for politiet i Storbritannia.

Dette skjer samtidig som politiet nærmest på automatikk henlegger det meste av den typen hverdagskriminalitet innbyggerne opplever.

Dailiy Mail refererer eks-politimannen Harry Miller, som uttaler seg om sin tidligere  arbeidsgiver:

With 120,000 incidents logged in five years, this obsession with hate crime makes me despair of the police force I was proud to serve, writes ex-policeman Harry Miller.

120 000 slike «hat-saker» er blitt rapportert, skriver Miller.

Han beretter hvordan innbyggerne fortviler over hvor vanskelig det er blitt å få politiet til å bry seg om innbrudd,  hærverk, narkotrafikk i nærmiljøet osv.

Til og med gjentatte biltyverier henlegges uten videre, skriver Miller i Daily Mail, og nevner et eksempel med en Jaguar som ble stjålet fra en kjent TV-personlighet:

And theft now appears to be beneath the notice of police. Last week, TV presenter Giles Coren made headlines when he complained police had done nothing when his £60,000 Jaguar was stolen for the second time from outside his home.

Harry Miller spøker med at dersom bileieren hadde vært en transperson, ville politiet straks rykket ut med helikoptre og massive ressurser.

Politiets manglende interesse for hverdagskrim er ifølge Harry Miller som blåst bort straks det blir snakk om én spesiell kategori saker, nemlig såkalt hat-krim.

Ofte er det snakk om svært tynne, nærmest latterlige saker:

Even though it’s been recorded, it doesn’t have to be true. It may be malicious, or ridiculous . . . such as the NCHI recorded against a man in Bedfordshire who facetiously whistled the theme tune from Bob The Builder at his neighbour.

Det var altså nok å plystre en melodi en nabo oppfattet som «rasistisk», dermed var politiet i gang med en sak omkring det.

Den som er utsatt for slike anmeldelser, kan få problemer med jobbsøknader og andre anledninger der vandelen undersøkes:

Harry Miller forteller at politiet er ekstra opptatt av saker om «hat og fordommer basert på rase, religion, seksuell legning, funksjonshemning eller kjønn»

Han ramser opp noen tilfeller som viser hvor absurde tilstandene er blitt:

*En mor anmeldte en svømmelærer fordi hun mente det skyldes «rasisme» at svømmelæreren ikke klarte å forhindre at barnet slo hodet mot kanten av bassenget.

*En portugisisk mann følte seg utsatt for rasisme da han fant en halvspist hamburger i sin oppkjørsel.

*En homofil mann påsto at det var hat som gjorde at han ble snytt av sin kokain-selger. (Politiet var åpenbart ikke videre opptatt av selve kokainhandelen).

Det massive fokuset på såkalt hat-krim gjør at politiet ikke lenger kan sikre innbyggernes trygghet i hverdagen, mener Miller. Alt av ressurser går med til disse sakene. Man er sykelig opptatt av det.

Miller ble selv oppsøkt av tidligere kolleger, i form av sivilkledd politi, etter at han i en nettdiskusjon stilte spørsmål ved om biologiske menn bør ha rett til å delta som kvinner i OL.

Han spurte politimannen om det var forbudt å ha synspunkter på dette. Politimannen forsikret at det ikke var forbudt, men at politiet ville «sjekke hvordan Miller tenker».

Tankepoliti, med andre ord. Det fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på Harry Miller, for så langt er det altså kommet.

What has happened to policing in this country?, spør han avslutningsvis.

Miller er nå engasjert i arbeid for å beskytte det frie ord i Storbritannina.

Også i Norge er politiet etter manges mening nå mer eller mindre et instrument i venstresidens kampanje for å påvirke opinionens tanker og holdninger i «riktig retning».

At Norges statsminister er fra et angivelige høyreparti, ser ikke ut til å ha lagt noen demper på dette.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter