Unge konservative i DNK starter nettverk

Foto: Alina Grubnyak fra Unsplash
Foto: Alina Grubnyak fra Unsplash

Å opprette en gruppe for unge konservative i Den norske kirke (DNK) skaper ikke splittelse, mener Therese Egebakken i Kirkerådet.  Til Vårt Land sier hun det i stedet  kan hindre frafrall blant medlemmer som kunne valgt et annet kirkesamfunn.

 

Therese Egebakken (23), Jon Olav Meling Kvamsøe (24) og Håkon Kolstad Varhaug (25) opplever alle det samme: De er unge, verdipolitisk og teologisk konservative, og føler seg i mindretall i Den norske kirke (DNK). Nå har de tre kirkegjengerne tatt initiativ til et nettverk til støtte og inspirasjon for likesinnede – Unge konservative i Den norske kirke på Facebook.

Therese Egebakken, som også sitter i Kirkerådet, sier til Vårt Land:

– Forhåpentligvis blir nettverket det fellesskapet unge har savnet, slik at de ikke føler at de må ha de korrekte meningene og holdningene for å passe inn i kirken eller kirkepolitikken.

 Det er ikke til å legge skjul på at man kan føle seg alene med konservative holdninger i kirken, spesielt som ung.

Som menighetsgjenger i en bydel i Stavanger kjenner 23-åringen Egebakken få på sin egen alder som også er konservative.

– Jeg har mange venner i min generasjon i DNK, men få med samme ståsted – spesielt blant jenter. Å se at det finnes likesinnede i Bodø, og at vi har et trygt sted å dele tanker og spørsmål og meninger, er viktig.

Når det kommer nyheter fra sentralt hold som «ikke er så motiverende» skal gruppen kunne motvirke motløshet, forteller Egebakken. Det er plass til konservative i DNK, mener hun:

– Vi vet at flere som bruker merkelappen konservativ velger å ha sitt åndelige liv i et annet trossamfunn i Den norske kirke. For mange handler det om den den tydelig liberale trenden blant unge i kirken.

– Det korte svaret er nei. Hvis utgangspunktet var jevnere mellom de to synene, ville jeg kanskje tenkt annerledes om det, sier initiativtakeren.

– Mitt inntrykk fra ungdomsverdenen i DNK er at dersom man har en konservativ tilnærming, så skal det mye til å si det høyt. Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra folk som ikke en gang tør å vise støtte til det jeg har ytret om Pride, for eksempel.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter