Visepresident Kamala Harris, den første sittende visepresidenten i USA som går i en Pride-parade

Foto: Mercedes Mehling fra Unsplash
Foto: Mercedes Mehling fra Unsplash

Søndag ble Harris er den første amerikanske visepresidenten til å delta på et Pride-arrangement den 12. juni. Ektemannen Doug Emhoff gikk ved siden av henne i Capital Parade i Washington D.C. skriver People Magazine.

Harris var iført en T-skjorte med påskriften «Love Is Love» («Kjærlighet er kjærlighet»). Hun holdt en kort tale under arrangementet og understreket at hun selv og president Joe Biden kommer til å jobbe for LGBTQ-rettigheter. Det skriver VG.

Vi må forsikre oss at transmiljøet og våre unge alle er beskyttet. Vi trenger fortsatt beskyttelse rundt arbeidsliv og husleiemarkedet, sa Harris til NBC Washington.

– Det er så mye mer arbeid å gjøre, og vi er forpliktet til det.

Biden/Harris-administrasjonen har gjort LGBTQ-kampen som en av sine prioriterte saker ved å gjenoppta helsehjelpsbeskyttelse for transpersoners og fjerne Donald Trumps forbud mot transkjønnede ansatte i militæret.

En av de første tingene Biden gjorde som president var å underskrive en ordre om å få slutt på diskrimineringen basert på kjønnsidentitet eller seksuell orientering.

– Barn bør kunne lære uten å uroe seg for om de vil bli nektet adgang til toalett, garderober eller skolesport, sto det i presidentordren, ifølge People Magazine.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter