North Carolina: Katolsk skole kan kreve at lærere lever etter katolsk lære

En katolsk videregående skole i North Carolina brøt ikke føderal lov da den valgte å ikke ansette en «gift» homoseksuell vikarlærer i 2014, fastslo en føderal ankedomstol tidligere denne måneden, og snudde en tidligere kjennelse. Det skriver Lifesitenews.

Lonnie Billard underviste i teater og engelsk ved Charlotte Catholic High School på heltid i mer enn et tiår frem til 2012. Etter å ha kunngjort på sosiale medier i 2014 at han var forlovet med sin mangeårige kjæreste etter at homofilt “ekteskap” ble lovlig i North Carolina, ble hans del- tidskontakt ble ikke fornyet.

Luke Goodrich, en advokat ved Becket Fund for Religious Liberty som representerte bispedømmet, hevdet at “Hvis du skal undervise på en katolsk skole og gi den katolske troen videre til neste generasjon, må du støtte den katolske kirkens lære,”

I 2017 saksøkte Billard skolen for å søke hundretusenvis av dollar i erstatning med hjelp fra den ultraliberale American Civil Liberties Union. De hevdet at skolens avgjørelse var ulovlig under TitleVII i Civil Rights Act, som forbyr diskriminering basert på seksuell legning.

Fire år senere avgjorde en tingrettsdommer i Billards favør, og hevdet at han ble ansatt for å drive «sekulære klasser, uten mandat til å innprente katolske læresetninger».

Sist onsdags avgjørelse fra den fjerde amerikanske lagmannsretten i Virginia reverserte dette funnet.

«Vi konkluderer med at skolen har betrodd Billard «vitale religiøse plikter», noe som gjorde ham til en «budbringer» av sin tro og plasserte ham innenfor ministerunntaket», sa dommer Pamela Harris i domstolens avgjørelse.

Goodrich berømmet kjennelsen som en seier for “folk av alle trosretninger”, men spesielt katolikker.

“Høyesterett har vært krystallklar på dette spørsmålet: Katolske skoler har frihet til å velge lærere som fullt ut støtter katolsk undervisning,” sa han.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter