Statsminister Rishi Sunak lover handling etter påstander om «ekstrem sexundervisning»

Foto: Lucas Davies fra Unsplash
Foto: Lucas Davies fra Unsplash

I et brev sendt til statsministeren advares det mot at barn blant annet utsettes for grafisk, upassende innhold.

Det står at barn «blir undervist om ekstreme og farlige sexhandlinger» og «oppmuntret til å dele intime detaljer om seksuelle lyster med klassekamerater og lærere». Det skriver avisen Dagen.

Dagen skriver videre:

Fortgang

Statsminister Rishi Sunak har kunngjort en fortgang i regjeringens gjennomgang av seksualundervisningen som skjer i skolen. Bakgrunnen er en kampanje av det kristne parlamentsmedlemmet Miriam Cates, som er mor til tre. Hun er tidligere lærer og blir støttet av 50 konservative parlamentsmedlemmer.

Cates bruker ord som «ekstrem», «upassende», «unøyaktig» og «seksualiserende» om undervisningen som gis engelske skolebarn.

Sunak har nå bedt Utdanningsdepartementet om å gå gjennom undervisningsmaterialet for å sikre at de ikke inneholder «upassende» eller «omstridte» leksjoner, som nå er obligatorisk for alle barn.

Ønsker Sunaks inngripen velkommen

Charlie Cochester fra kampanjegruppen «Let´s be Kids» er en av dem som er kritisk og som har utfordret undervisningen som gis. Han sier til Premier Christian News at han ønsker Rishi Sunaks inngripen velkommen.

Han tror at Sunak, som far og forelder vil vurdere om undervisningen som gis i engelske skoler er passende.

«Han lurer nok på om de to jentene hans utsettes for noe av dette materialet, som jeg vil tro at de fleste foreldre finner kritikkverdig. Så bruker han sin posisjon til å si at «det må skje en endring», sier Cochester, som er svært forferdet over eksempler han har sett.

Let´s be Kids sier de vil starte en rettslig vurdering av Utdanningsdepartementet på bakgrunn av det de opplever som «ulovlig» og «uakseptabel» undervisning.

Colchester mener også at foreldre bør være i sin fulle rett til å ta barna ut av undervisningen. Han antar at også ikketroende foreldre reagerer på innholdet og vil beskytte barna sine.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter