Senatet i Italia avviste forslag til radikal LHBTIQ-lovgivning

Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash
Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash

Den italienske organisasjonen uttrykker stor glede etter at lovforslaget kalt Zan Ddl nylig ble avvist at det italienske senatet. Organisasjonen sier det er en “seier for italienske familier som avviser LHBT-overgrepet på skolene”

Samlivsrevolusjonen har tidligere kommentert hvordan Vatikanet mener innhold i det aktuelle lovforslaget ville redusert tros- og organisasjonsfriheten Den katolske kirken er garantert ved artikkel 2, avsnitt 1 og 3 i det reviderte konkordatet.

Lovforslaget ble avvist med 154 mot 131 stemmer, mens man forventet en overvekt av 40 stemmer for. I Senatet klarte motstandere av forslaget å få aksept for hemmelig avstemming. De klarte også å få vedtaett at det skulle stemmes over hele loven, ikke  hver artikkel for seg, og  de vant.
Når et lovforslag er avvist på denne måten, kan den ikke bli foreslått igjen med bare noen forandringer. Det må være en helt nytt forslag.
Flere organisasjoner har jobbet i mer enn tre år for å informere om innholdet i loven, og gitt støtte til politikere som har våget å stå imot. Det har også vært ‘stille’ demonstrasjoner i måned etter måned i mange byer.

Lovforslaget ville også føre til at skoler og andre offentlige organer ble pålagt å organisere «seremonier, møter og annen passende aktivitet» for å markere anti-homofobi-dagen, og at de bør «fremme LHBTIQ-kulturen med respekt og inkludering, bekjempe fordommer, diskriminering og vold motivert av seksuell legning og kjønnsidentitet.» Utover slike praktiske krav, minner loven mye om vår egen diskriminering- og straffelovens § 185.

Pro Vita & Famiglia sin president Toni Brandi sier videre at avvisningen av Zan Ddl er en seier for demokrati, menings- og samvittighetsfrihet og utdanningsfriheten til italienske familier og at de «har hindret LHBT-aktivisters hjernevasking av millioner av barn i italienske skoler».

 

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Lensmannskontor, privat

Prideparader og FRI er det samme

– Pride var jo i utgangspunktet eit opprør mot politifolk som gjekk inn i Stonewall og trakasserte skeive. Det var sånn det starta. Det seier