Pride forplikter

Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash
Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash

Pride-sjefen er klar for fest og kommer med en sterk oppfordring til utelivet i Oslo

– Jeg vet at det er veldig mange som gleder seg ekstremt og jeg tror det blir en «heidundrende» folkefest.

Inger Kristin Haugsevje står ved Regnbueplassen i Spikersuppa i Oslo. Plassen ble nylig åpnet i forbindelse med markeringen av at det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Hun er glad for å endelig kunne feire Pride i sin kjente form igjen:

– Årets festival blir fullspekket med masse kult på programmet. I år gir vi den skeive profesjonelle scenekunsten og musikken et løft. Vi skal også ha med flere sjangere, slik at vi har et større mangfold på programmet, sier Haugsevje.

Oslo Pride opplever at det er mange aktører ønsker å markere Pride. Men Haugsevje sier hun er tydelig når hun møter samarbeidspartnere.

– Et samarbeid med Oslo Pride forplikter.

Og legger til:

– Jeg prøver å bevisstgjøre de som arrangerer og som inkluderer skeiv målgruppe, om at de kanskje ikke trenger å gjøre dette akkurat under Oslo Pride. Man kan gjøre det ellers i året, slik at det blir et beredt skeivt tilbud hele året istedenfor å gå i konkurranse med oss.

 

Tar kontrollen

I år har Oslo Pride tatt mer kontrollen over programmet for å sikre at årets feiring blir enda mer inkluderende enn før

– Før kunne hvem som helst melde inn til programmet. Enkelte har bare vært med for å flagge og tjene penger, og ikke tenkt på hvordan de faktisk skal være inkluderende. Men i år er det vi selv og de som samarbeider med oss som har satt sammen programmet.

På denne måten har Oslo Pride en indirekte kontroll på hva som skjer ulike steder i Oslo, påpeker hun.

– Arrangementer som står på vårt program, har vi kvalitetssikret. Vi vet hvem vi samarbeider med og hva vårt publikum forventer av sikkerhet og at det blir et trygg inkluderende arrangementet.

 

ao.no

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter