Paven: – Også trans­seksuelle kvinner er Guds døtre

Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash
Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash

I et eksklusivt intervju som pave Frans gav til det spanske katolske tidsskriftet Vida Nueva før han dro på besøk til Portugal, sier Den katolske kirkens overhode at «også trans­seksuelle kvinner er Guds døtre».

Den 86 år gamle paven forteller i intervjuet om hvordan en gruppe trans­seksuelle kvinner hadde blitt dypt rørt av et møte med ham i Vatikanet, der han tok dem i hånden og kysset dem. Men jeg gjorde jo ikke noe uvanlig, sier han.

Christian Skaug i Document skriver at:

Frans reiser jo uunngåelig spørsmålet om hvorvidt Gud selv også anser trans­kvinner som døtre. For hva skjedde egentlig med «til mann og kvinne skapte han dem»? Paven berører vel en teologisk problem­stilling: Har Vårherre selv skapt kvinner i en mannekropp – i feil kropp, så å si?

Bemerkelsesverdig er det også at paven ikke samtidig understreker at «trans­seksuelle menn» også er Guds sønner. For det kan vel ikke være annerledes den andre veien?

I henhold til katolsk doktrine er det bare menn som kan bli pave. Skal tro om pave Frans åpner for at en etter­følger i embedet kan bli en transe? Kunne dette blitt alle tiders attraksjon i Roma Pride?

Til ergrelse for store deler av sin egen kirke og sitt eget geistlige apparat har den nokså sleiv­kjeftede F1 aldri vært særlig påpasselig med implikasjonene av det han sier. Vanlige katolikker må spørre seg hva slags prøvelse som er blitt utpønsket for dem i himmelen.

Document.no

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter