Forvirring i Sverige etter at SD-topp koblet pride til pedofili

Foto: Tom Morel fra Unsplash
Foto: Tom Morel fra Unsplash

Sverigedemokraternas riksdagsmedlem Björn Söder hevder pride har koblinger til pedofili. Uttalelsen har blitt møtt med fordømmelse fra flere i regjeringen.

På Twitter / X skrev Söder: «Jeg står opp for å forsvare homo- og biseksuelles rettigheter. Men jeg vil aldri forsvare Pride og dens nære – og nå legitime – forbindelser til pedofili og barns involvering i voksnes seksuelle verden.»

Sveriges utenriksminister Tobias Billström er blant dem som har gått hardt ut mot Söders kommentarer.

Björn Söders kommentar er foraktelig, uverdig og feil. Han skylder en unnskyldning til alle de han anklager for noe så forferdelig, skriver Billström på X.

Arbeids- og integreringsminister Johan Pehrson skriver også som svar til Söder at «intoleranse er usvensk», og at alle kan elske hvem de vil og være den de vil i Sverige.

Söder skrev onsdag kveld at han forsvarer rettighetene til homofile og bifile, men at han aldri vil «forsvare pride og dens nære og legitime koblinger til pedofili».

Statsminister Ulf Kristersson har ikke kommentert Söders uttalelser direkte, men har publisert et bilde på Instagram der han holder et regnbueflagg.

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter