Opposisjon i Kenya mot legalisering av LHBTIQ-virksomhet

Foto: Colby Ray Unsplash
Foto: Colby Ray Unsplash

En nylig avgjørelse i Kenyas Høyesterett som opprettholder en beslutning om å tillate LHBT-organisasjoner i Kenya, har ført til at religiøse borgere har presset tilbake mot liberaliseringen.

Protestene, ledet av muslimske ledere, kom etter en høyesterettsavgjørelse 12. september som erklærte pro-LHBT-grupper ikke bryter loven ved å argumentere for at homoseksuelle handlinger bør være lovlige, med henvisning til lover som gir enkeltpersoner rett til å omgås. Familievennlige motstandere hevder at innbyggere ikke bør få lov til å drive lobbyvirksomhet for ulovlige aktiviteter. Kristne deltok også i protester mot avgjørelsen, ifølge Africanews.

Kenya-dommen 12. september avviste en begjæring fra Peter Kaluma, Homa Bay-parlamentsmedlem, som forsøkte å utfordre en kjennelse 24. februar om å la homofile danne LHBT-organisasjoner. Etter bekreftelsen av den opprinnelige avgjørelsen, uttrykte Kaluma planer om å fortsette å kjempe mot kjennelsen, med henvisning til dens “farlige presedens.”

Politikeren kritiserte spesifikt domstolens definisjon av sex, som han hevdet ikke er i tråd med Kenyas grunnlov. Han ga også uttrykk for støtte til lov om familievern, som blant annet skulle klargjøre definisjonen av sex. I tillegg uttrykte Kaluma sin vilje til å endre definisjonen av sex i Kenyas grunnlov for å fjerne «seksuell legning».

Les mer hos Lifesitenews

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter