NRK promoterer surrogati

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Surrogati er ulovlig i Norge, men lov dersom du arrangerer det hele med en kvinne i utlandet, og det mener åpenbart NRK at vi må gjøre noe med. Deres kamp for å legalisere ordningen finner sted i beste sendetid på fredagskvelden og med skuespillere og tv-stjerner som alle liker og har sympati med. Hvem kan være være negativ til en slik vakker og rørende historie som Harald Rønneberg presenterer?

I programmet Lindmo forteller Rønneberg en rørende historie om hvordan han og kona slet med å få barn, og veien videre via adopsjon og surrogati. Tydelig rørt sier han

Det er vanskelig å beskrive følelsene som oppstod da gutten vår kom, og jeg klippa av navlestrengen. Det var fantastisk.

Etter å ha prøvd å få barn i flere år, for deretter å bli plassert i en lang adopsjonskø, fikk han og kona til slutt hjelp av surrogat som skulle bære fram barnet deres.

Men det var flere ting de først måtte gjøre for å vise at de var det perfekte foreldreparet, og Rønneberg forklarte:

Når andre skal bære fram barnet, så er det faktisk de som velger hvilket par de ønsker å hjelpe. Vi sendte over en presentasjon rett og slett, en god gammeldags PowerPoint.

Det eneste Lindmo kunne si: For noen er jo dette til og med kontroversielt.

https://www.nrk.no/kultur/harald-ronneberg-om-a-bli-far-ved-hjelp-av-surrogati_-_-eit-eventyr-1.15359491

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Les boka Har du lyst har du lov

Her kan du lese den mye diskuterte boka Har du lyst har du lov, av den kjente psykologen og sexologen Thore Langfeldt: https://www.nb.no/items/2e4cc55e4a3d7a3cf43fba29206769f4?page=0