NRK promoterer surrogati

Foto: NRK logo
Foto: NRK logo

Surrogati er ulovlig i Norge, men lov dersom du arrangerer det hele med en kvinne i utlandet, og det mener åpenbart NRK at vi må gjøre noe med. Deres kamp for å legalisere ordningen finner sted i beste sendetid på fredagskvelden og med skuespillere og tv-stjerner som alle liker og har sympati med. Hvem kan være være negativ til en slik vakker og rørende historie som Harald Rønneberg presenterer?

I programmet Lindmo forteller Rønneberg en rørende historie om hvordan han og kona slet med å få barn, og veien videre via adopsjon og surrogati. Tydelig rørt sier han

Det er vanskelig å beskrive følelsene som oppstod da gutten vår kom, og jeg klippa av navlestrengen. Det var fantastisk.

Etter å ha prøvd å få barn i flere år, for deretter å bli plassert i en lang adopsjonskø, fikk han og kona til slutt hjelp av surrogat som skulle bære fram barnet deres.

Men det var flere ting de først måtte gjøre for å vise at de var det perfekte foreldreparet, og Rønneberg forklarte:

Når andre skal bære fram barnet, så er det faktisk de som velger hvilket par de ønsker å hjelpe. Vi sendte over en presentasjon rett og slett, en god gammeldags PowerPoint.

Det eneste Lindmo kunne si: For noen er jo dette til og med kontroversielt.

https://www.nrk.no/kultur/harald-ronneberg-om-a-bli-far-ved-hjelp-av-surrogati_-_-eit-eventyr-1.15359491

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

KrF Logo

KrF-veteran: Er KrF blitt for konservativt?

Spørsmålet kommer fra Torhild Bransdal, tidligere ordfører i Vennesla og avtroppende stortingsrepresentant for partiet. – Blir KrF sin politikk for konservativ for det moderne samfunnet?