NLMs Espen Ottosen klarer ikke å si tydelig nei til forbud mot konverteringsterapi

Foto: Christina @ wocintechchat.com fra Unsplash
Foto: Christina @ wocintechchat.com fra Unsplash

Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband, er i følge Dagen avventende til regjeringens forslag om forbud mot konverteringsterapi. Han sier følgende til Dagen:

– Jeg ville forholdt meg ganske avslappa til et presist og avgrensa lovforslag om ikke å skade andre menneskers psykiske helse. Alle er enige om at det er dypt problematisk. Men hvis loven får konsekvenser for menneskerettigheter og trosfriheter, er det problematisk.

På spørsmål om hvilke menneskerettigheter lovforslaget kan være i strid med, svarer han:

– Retten til privatliv og retten til å praktisere sin tro. Her vil det være kanskje bli forbudt at voksne mennesker oppsøker hjelpen og samtalen, som de ønsker og trenger.

LES OGSÅ i Dagen:

Tidligere pinsepastor ba Gud om å fjerne de homofile følelsene

Ottosen reagerer særlig på formuleringen «undertrykke sin seksuelle orientering».

– Rett forstått tror jeg alle kristne vil si at vi må legge bånd på eller undertrykke aspekter ved vår seksuelle orientering. De som mener at seksuallivets plass er i ekteskapet vil oppfordre ungdom til å vente med sex. Mange vil mene at kjæresteparet da må undertrykke sin seksualitet.

– Jeg tenker at Guds lov står over norsk lov prinsipielt. For oss blir det viktig å veilede og hjelpe mennesker til å leve i samsvar med kristen etikk. Så blir det sekundært hva norsk lov mener om det. Derfor må vi må tåle å bli anmeldt.

På spørsmål om konservative kristenledere må forberede seg på sivil ulydighet, i ytterste konsekvens, svarer Ottosen:

– I ytterste konsekvens, ja, men når det er sagt har jeg møtt hjerteskjærende historier fra mennesker som har ønsket en endring av sine seksuelle følelser og ikke opplevd det. At kristne har møtt mennesker som kjemper med homofile følelser, på dårlige måter er det neppe noen tvil om.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Den gode familien

Har du noen gang hatt behov for å forsvare ekteskapets posisjon uten å måtte bruke teologiske argumenter, men ikke hatt tilgang til relevante fakta? Da