Metodistkirken beklager overfor LHBTIQ-personer

Foto: Matthew Henry fra Unsplash
Foto: Matthew Henry fra Unsplash

Under Årskonferansen til Metodistkirken i Norge, som ble avholdt digitalt fredag kveld, ble det vedtatt at kirken skal komme med en beklagelse overfor LHBTQ+ personer for den urett kirken har begått mot dem. Det skriver Vårt Land.

Det var medlem av Metodistkirkens menighet i Trondheim, Ole-Einar Andersen, som fremmet forslaget om at kirken skulle beklage og si unnskyld.

– Nødvendigheten av en slik unnskyldning sier seg selv i 2020 om vi skal bevare troverdigheten som kirke, sa Andersen i en video-presentasjon av forslaget sitt.

Andersen hadde formulert en unnskyldning i sitt forslag, men flere av delegatene tok til orde for at det var kirkens ledelse og hovedstyre som burde formulere denne.

Dette ble vedtatt i en avstemming.

Flere delegater framhevet likevel en setning i Andersens forslag som et godt utgangspunkt for ledelsen:

«Vi erkjenner at vi gjennom fordømmende holdninger og handlinger har påført medmennesker stor skade, smerte, sorg og lidelse, i strid med evangeliet om Guds ubetingede nåde og kjærlighet til alle.»

 

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Karo Kujanpaa fra Unsplash

Hvordan den nye tid normaliseres

Det er ikke bare i skolebøkene de nye idealene for samlivsetikken normaliseres. Også den kulørte ukepressen gjør det som forventes av dem. Sist ute er

Foto: Jukan Tateisi fra Unsplash

Skeivt kristent nettverk utfordrer Venstre

På Vårt Lands Verdidebat stiller organisasjonen Skeivt kristent nettverk følgende spørsmål til Venstre: Skeivt kristent nettverk er en interesseorganisasjon for skeive og støttespillere med forskjellig

Foto: Testalize me fra Unsplash

For få sæddonorer i Norge

Det er mangel på norske sæddonorer. Det skriver NRK. Mange barnløse er skeptiske til donorsæd fra utenlandske sædbanker og ønsker sæd fra Norge som er