Skeiv messe i Oslo domkirke med Anette Trettebergstuen som gjest

Foto: Darya Tryfanava fra Unsplash
Foto: Darya Tryfanava fra Unsplash

Tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen ble omtalt som predikant i reklamen for regnbuemessen som ble holdt i Oslo domkirke fredag 28. juni.

Det arrangeres nå slike «messer» landet rundt, og Den norske kirke har som vi har kommentertt tidligere, laget en egen veileder for slike messer. Gud som «Herre» og «Far» kan droppes, og der det foreslås nye trosbekjennelser og salmer uten «kjønnet symbolspråk i liturgien.» Og bønn hvor man takker for Pride.

Oslo domkirke skrev følgende i egenreklamen for fredagens messe. Det vil si både som event på Facebook og på egen nettside:

«Sammen med Kirkens Bymisjon og Skeivt kristent nettverk, feirer Oslo domkirke Regnbuemesse den 28. juni kl. 17.00. Dette er en festgudstjeneste for kjærlighet og mangfold. Dagens predikant er Anette Trettebergstuen og med oss har vi også musiker Knut Anders Sørum. Sangere fra Oslo domkor deltar og på orgel Kåre Nordstoga,»

Både Anette Trettebergstuen (Ap) og biskop Kari Veiteberg ble fremhevet som trekkplaster i reklamen for regnbuemessen i Oslo domkirke 28. juni 2024. Skjermdump.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

Farlig lettvint om kjønn

I sitt innlegg Det androgyne 13.07. prøver Jørg Arne Jørgensen (JAJ) å stille seg utenfor debatten og gi kjønn en analyse fra et slags olympisk