Transkvinner fikk redusert straff etter bruk av vold. offeret var transofobisk

Foto: Luz Fuertes fra Unsplash
Foto: Luz Fuertes fra Unsplash

En 19-åring sa til en gjeng transkvinner at de må ha kvinnelige kjønnsorganer for å kalle seg kvinner. Transkvinnene la 19-åringen i bakken og sparket ham i hodet i et voldsomt angrep. Transkvinnene slapp unna med hjemmesoning fordi 19-åringen var både transfobisk og rasistisk. Det skriver Document.

Den 19 år gamle mannen kom i snakk med tre transkvinner utenfor en T-banestasjon i London, melder britiske Daily Mail.

Da han sa at de måtte ha kvinnelige kjønnsorganer for å kunne kalle seg kvinner, ble transkvinnene sinte og gikk til angrep. 19-åringen ble dyttet over ende og deretter trampet i ansiktet. En venninne av transkvinnene deltok i voldshandlingene. Under angrepet skal offeret ha kalt en av dem «black cunt».

19-åringen ble kjørt til sykehus med alvorlige sårskader og en blåveis, ifølge Inner London Crown Court, skriver avisen.

– Hadde det ikke vært for det påståtte offeret i denne saken, ville det sannsynligvis ikke ha vært en hendelse. Dere fire ble utsatt for en ekstremt støtende transfobisk og rasistisk handling. Hadde det ikke vært for dét, ville dere ikke utsatt offeret for vold, skal dommer Nigel Seed ha sagt i retten.

Den grove volden resulterte i at transkvinnene ble idømt curfew i seks måneder, som tilsvarer soning i hjemmet. Venninnen slapp unna med en betinget dom. At de måtte sone, ble begrunnet i at volden ikke kan unnskyldes fullstendig, til tross for at voldsreaksjonen var forståelig, skriver avisen.

– Men det unnskylder ikke det dere gjorde, dere gikk altfor langt da dere reagerte, men selvfølgelig er transfobe spørsmål spesielt følsomme, skal dommeren ha konkludert.

19-åringen ble på sin side idømt 20 dagers rehabilitering, som blant annet skal inneholde sinnemestringskurs, melder avisen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter