Kristen skole heiser ikke pride-flagget

Foto: Drahomir Posteby Mach fra Unsplash
Foto: Drahomir Posteby Mach fra Unsplash

Flagget – som også hadde teksten «Å elske er en menneskerett» – hang over et fellesareal på skolen i Bergen sentrum før det ble tatt ned, skriver Bergensavisen.

Uenige

Rektor Birger Danielsen bekrefter at flagget ble besluttet fjernet.

– Pride-bevegelsen har medvirket til viktig arbeid mot diskriminering, og hets rettet mot sårbare mennesker i samfunnet. Å jobbe for likeverd er godt. Samtidig er bevegelsen nært knyttet til organisasjonen FRI, som også har tydelig ståsted i samlivsspørsmål og for hva man ønsker å fremme av verdier rundt rammer for seksualitet, som det må være rom for å være uenig i. Vi som en kristen friskole støtter altså ikke alt det, het det i rektorens kunngjøring. Han mener flagget kunne oppfattes som en støtte til «hele agendaen som ligger bak Pride».

Han understreker at skolen ikke har forbud mot Pride-symboler, og at det Pride er et samtaletema på skolen der det er plass til ulike meninger. Rektoren tilføyer homofile elever er velkomne på Danielsen videregående skole.

– Menneskets verdi er uavhengig av egenskaper, evner og interesser, tro og livssyn, familiebakgrunn og seksuell orientering. Alle skal bli møtt med respekt og omsorg og få utvikle sine evner og bruke sin utforskertrang og skaperglede, svarer Danielsen på det.

Sårende

Bifile Christian Onstad-Kalvik er en av flere elever som reagerer.

– Det er sårende, og jeg tror det kan være skadelig for dem som er i skapet, som ikke vet hva de skal gjøre og hvem de skal snakke med. Det er krenkende mot det homofile samfunnet, sier 18-åringen.

Festivalsjef Joakim Aadland for Regnbuedagene i Bergen er skuffet når han før høre hva som har skjedd.

– Det er synd at en skole som skal gå foran som et godt eksempel, nekter noen å henge opp et flagg og vise stolthet for mangfoldet vi har.

Motstrøms

Dette er ikke første gang Danielsen videregående skole har havnet i medienes søkelys grunnet samlivsspørsmål.

I 2019 skrev Dagen om samme privatskole som en av rundt 100 kristne skoler som ikke ansetter praktiserende homofile eller personer som lever i heterofile samboerskap.

Rødt og SV foreslo den gangen å fjerne støtten til privatskoler med et såkalt samlivsdokument.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter