Anken mot Päivi Räsänen er blitt godkjent

Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash
Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash

I mars ble Päivi Räsänen, tidligere innenriksminister og nåværende riksdagsmedlem i Finland, funnet «ikke skyldig» på alle tiltalepunkt av Helsingfors tingrett. Räsänen var tiltalt for hets mot homofile etter flere omstridte uttalelser.

I april anket finsk påtalemyndighet avgjørelsen.

Nå er det klar at Räsänen-saken vil bli gjenåpnet. Men prosessen vil trolig ikke starte før tidligst til høsten, og kan starte så sent som i 2023, melder Evangelical Focus, et kristent nyhetsnettsted.

Rettssaken

Rettssaken gikk i Helsingfors tingrett 24. januar. Da argumenterte aktoratet for at Räsänen har omtalt homofili som en sykdom, at hun har gitt uttrykk for at homofile er mer umoralske, og at de er «ødelagte» som mennesker. Päivi Räsänen skal imidlertid ha ment a hun kun videreformidlet et tradisjonelt bibelsyn.

Tingretten kom fram til at Räsänens ytringer er lovlige og skal ha begrunnet sin dom med at uttalelsene til politikken ikke faller utenfor ytringsfrihetens vern. Dette meldte den finske rikskringkasteren

I en pressemelding 1. juni sa Päivi Räsänen at «For meg», «ville seieren vi oppnådde i tingretten vært tilstrekkelig, men frifinnelsene fra de høyere domstolene har en bredere betydning. Forlengelsen av rettssaken vil tillate etablering av juridisk presedens for ytrings- og religionsfrihet fra enda en høyere domstol. Dette vil da tjene som en juridisk veiledning angående eventuelle lignende anklager i fremtiden», dette melder Evangelical Focus.
Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter