Far pålagt å akseptere datterens valg om å skifte kjønn

Ungdomer
Foto av Michael Henry fra Unsplash

Ankedomstolen i British Columbia Canada, avgjorde nylig ​​at en 13 år gammel jente var gammel nok til å begynne med behandling av testosterontilskudd til tross for farens innvendinger. Faren mener at hans datter var blitt påvirket av talsmenn for transideologien og at hun ikke forsto de langsiktige konsekvensene av sin avgjørelse.

Ankevedtaket som ble frigitt 10. januar ga også faren en rettslig kjennelse som er gjeldende fram til april og som pålegger ham å akseptere at hans datter, som nå er 15 år gammel, er å ansees som en mann. Retten krever også at faren bruker det mannlige pronomenet når han henviser seg til henne, og at han kaller henne ved hennes valgte mannlige navn.

Vedtaket fra Court of Appeal for British Columbia kommer etter at faren påanket et vedtak ført i pennen av Høyesterettsdommer Gregory Bowden i februar 2019. Faren hadde da gått til sak for å stanse «behandlingen».  Dette fant retten utgjorde familievold.

CD, who is separated from his wife and who went to court last year to stop his daughter’s transition, was appealing Superior Court justice Gregory Bowden’s February 2019 ruling that his opposition to his daughter’s transition constituted “family violence.” (Lifesitenews)

 

 

 

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Tim Kraus fra Unsplash

Sogneprest Mikael Bruun slutter

I en pressemelding går det fram av Bruun og biskop Halvor Nordhaug har blitt enige om fratredelsen. Det skriver avisen Dagen. Sognepresten i Stedje og