Bueskytterne rekker ikke å avlyse NM på Oslofjord Arena

Blink
Foto: Mihai Lazar fra Unsplash

Etter at det ble klart at Norges Håndball forbund sa nei til å bruke Oslofjord Arena på grunn av eieren, Brunstad Christian Church, sitt konservative ståsted i homofilisaken, har også andre begynt å reagere. Vårt Land skriver at  Norges Bueskytterforbund vil arrangere årets NM i arenaen, men at det er usikkert om de vil legge framtidige arrangementer der.

Til Vårt Land sier Steinar Risinggård, president i Norges Bueskytterforbund:

Vi ønsker en avklaring fra Norges Idrettsforbund før vi konkluderer om framtidige arrangementer.

De siste ukene har flere norske idrettsforbund drøftet om de fortsatt skal benytte Oslofjord Arena. Forrige helg vedtok Norges Håndballforbund at alle håndballkamper blir flyttet fra arenaen, og at det ikke vil bli spilt håndballkamper der i overskuelig framtid.

– Eierens syn på homofili strider mot det vi ønsker å stå for i norsk håndball, uttalte håndballpresident Kåre Geir Lio til Vårt Land, da håndballstyrets vedtak ble offentliggjort.

Oslo Arena er en del av Oslofjord Convention Center (OCC), og er plassert i Stokke i Vestfold. Senteret eies og driftes av Brunstadstiftelsen, som igjen er tett knyttet til trossamfunnet Brunstad Christian Church (BCC) – tidligere kjent som Smiths venner.

Ifølge Vårt Land har fFlere håndballklubber den siste tiden reagert på koblingene til trossamfunnet og varslet boikott av arenaen. De mener BCC har et syn på homofili som strider mot idrettens verdier.

– Vil være galskap

Også Norsk Kennel Klub, Norges Amerikanske Idretters Forbund og Norges Bueskytterforbund (NBF) vurderer å flytte sine arrangementer fra Brunstad, skrev Vårt Land forrige uke.

Bueskytternes president sa til Vårt Land at det handler om å si enig i hva det norske samfunnet står for:

Det vil jo være galskap om Norges Bueskytterforbund ikke sier seg enig i hva det norske samfunnet står for. Skal vi bidra til å skape inntjening til en virksomhet som går på tvers av den norske samfunnsoppfatning av legning?

Men sa også at NBF ikke vil kunne klare å flytte NM-arrangementet i mars med ca. 500 deltakere. Til det er det for kort tid.

I helgen ble saken styrebehandlet i NBF. At de velger å avholde NM i Oslofjord Arena i mars, skyldes dels at de ikke rekker å flytte arrangementet.

Møtte OCC på fredag

Norges Idrettsforbund har til nå bare fulgt saken fra sidelinjen. De har likevel en formening om bruken av arenaen, skrev Vårt Land forrige uke, og seniorrådgiver for verdiarbeid, Håvard B. Øvregård, sa til Vårt Land at det ikke er grunnlag for å tro at OCC diskriminerer:

Ut fra det vi har kunnet finne av informasjon, så er det ikke grunnlag for å tro at OCC eller Brunstadstiftelsen diskriminerer på bakgrunn av seksuell orientering. Vi ser heller ikke at det er en risiko for å oppleve diskriminering ved å ha arrangementer ved OCC-

Samtidig mener han at det er grunn til å stille spørsmål om bruken av arenaen gir indirekte støtte til BCC. De har derfor invitert OCC og Brunstadstiftelsen til møte for å få klarhet i deres koblinger til BCC. Møtet ble avholdt på fredag.

NIFS konklusjon fra møtet er foreløpig ikke klar, opplyser Øvregård mandag.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter