Erna Solberg vil ha en slutt på overgrep

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash
Statsminister Erna Solberg vil ikke forplikte seg til et lovforbud mot såkalt homoterapi, men lover at det skal bli slutt på overgrepene.

Hun ble presset av både Une Bastholm (MDG) og Anette Trettebergstuen (Ap) om såkalt konverteringsterapi da hun møtte til muntlig spørretime på Stortinget onsdag.

Ap og MDG har begge tatt til orde for å forby slik terapi.

Solberg ønsker for sin del å utrede spørsmålet først. Hun begrunner dette med at det må gjøres vanskelige grensedragninger, for eksempel opp mot bønn og religionsfrihet.

– Om det da leder til at vi har et forbud, og vi kan definere forbudet tydelig, så vil det være bra. Men jeg er altså opptatt av at når vi går til det grep å snakke om at vi skal forby noe, så må vi være veldig klar på hva vi forbyr, sa Solberg i sitt svar til Bastholm.

Hun er likevel tydelig på at overgrep av den typen VG har dokumentert i sin artikkelserie om temaet, ikke kan tolereres.

– Min klare beskjed er at vi må jobbe for at dette ikke skal skje, sier Solberg til NTB.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash

Sveits sa ja til likekjønnet ekteskap

Da stemmesedlene fra alle de 26 kantonene i Sveits var telt opp, viste resultatet at 64,1 prosent hadde stemt for godkjenning. Den sveitsiske nasjonalforsamlingen hadde