Disney lanserer egen pride-kolleksjon

Foto: Kin Li fra Unsplash
Foto: Kin Li fra Unsplash

Mandag forrige uke lanserte underholdningsgiganten Disney «The Disney Pride Collection». Kolleksjonen består blant annet av babyklær, barnesekker, T-skjorter og nøkkelringer som alle bærer regnbueflagget som symboliserer LHBTQ-bevegelsen. Flere av varene inkluderer Disneys ikoniske karakter Mikke Mus. Det skriver avisen Dagen.

Disney er eier av Pixar, Marvel og Star Wars, og også disse merkevarene har fått egne varer i Pride-kolleksjonen.

Kolleksjonen ble lansert to uker før starten på den såkalte Pride-måneden, som feires av LHBTQ-aktivister verden over hver juni.

Varene er allerede i salg i Disneys butikker, fornøyelsesparker og på nettsiden deres.

Donerer alle inntektene til LHBTQ-organisasjoner

På hjemmesiden skriver Disney at alle inntektene av salget av Pride-varene fra lanseringen og fram til 30. juni vil bli donert til organisasjoner som støtter LHBTQ-personer.

Ifølge Fox Business har Disney produsert klær for barn med Pride-tema hver sommer siden 2018, men tidligere har selskapet bare donert en liten prosentandel av overskuddet.

I år endret selskapet også navnet på kolleksjonen fra «Rainbow Disney Collection» til «Disney Pride Collection».

Vil ha flere «skeive karakterer» i Disney-filmene

Disney har den siste tiden vært svært åpne i sin støtte til LHBTQ-bevegelsen i USA. I et internt møte for Disney-ledelsen i vår uttalte en av produsentene i Disney, Latoya Raveneau, at hun forsøker å få med «skeive karakterer» i flere av de nye Disney-filmene.

– Lederskapet har vært så åpne for min «ikke så hemmelige homo-agenda». Noe har skjedd de siste årene, sier en svært entusiastisk Raveneau i videoklippet som har sirkulert på nett de siste månedene.

Disney-produsenten sier videre at hun ikke har møtt motstand fra andre ledere i Disney når hun har hatt ønske om at karakterer av samme kjønn skal kysse i bakgrunnen av en scene i filmene.

– Jeg forsøker å legge til «skeivhet» i filmene overalt hvor jeg kan, sier hun.

Slutt på «jenter og gutter»

I 2020 kom den første Disney-filmen med en åpent homofil karakter. I animasjonsfilmen «Fremad» refererer en kvinnelig politibetjent til jentekjæresten sin.

Disney har også tidligere uttalt at de har sluttet å bruke betegnelsen «jenter og gutter» og «mine damer og herrer» over høyttaleranleggene i Disney-parkene i USA.

I stedet skal Disney-ansatte si «hallo alle sammen» eller «hallo venner».

.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter