Det internasjonale svømmeforbundet sier nei til transkvinner i kvinneklassen

Svømming
Foto: Jim De Ramos fra Pexels

Fédération Internationale de Natation (FINA), det internasjonale forbundet for svømmeidrett, sier nei til at transkvinner skal få delta i kvinneklassen. Forbudet gjelder både svømming, stuping og vannpolo.

De nye reglene som trer i kraft uniddelbart, stopper menn fra å konkurrere mot kvinner med mindre “de ikke har opplevd noen del av mannlig pubertet utover Tanner 2 eller før 12 år, avhengig av hva som kom sist.”

I henhold til de nye reglene som er innført, må en mann som hevder å være kvinne ha fullført sin såkalte kjønnsendring senest ved en alder av 12 år. Ellers har han ikke lov til å konkurrere på kvinnesiden.

De svømmende transvestittene må også kunne dokumentere at de kontinuerlig demper sitt testosteronnivå, gjennom riktig medisinsk behandling.

Det betyr blant annet at den amerikanske svømmeren Lia Thomas, som har fått en viss medieoppmerksomhet i sin idrett, ikke får lov til å konkurrere mot kvinner i internasjonale konkurranser før OL.

Men det betyr ikke at slike som Lia Thomas hindres i å konkurrere. Det opprettes en egen «åpen klasse» der transvestitter kan konkurrere mot hverandre i internasjonale svømmekonkurranser.

Her kåres dermed beste transvestitt i svømming.

 

Lifesitenews

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Adam Nescioruk fra Unsplash

Norge responderer på Cass-rapporten

Overlege Anne Wæhre leder teamet ved Rikshospitalet som behandler unge transpersoner sier til NRK at hun mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir