Den katolske kirke i Tyskland kan velsigne likekjønnede par fra 2026

Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash
Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash

Beslutningen fredag ble fattet av en forsamling som jobber med reform av den katolske kirken. Av Synodal-forsamlingens 202 medlemmer stemte 176 for forslaget. 14 stemte nei, mens tolv avsto fra å stemme.

De tre årene fram til endringen trer i kraft, skal brukes til å jobbe med det liturgiske formatet på seremonien sammen med biskopene.

Det å åpne for velsignelsesseremonier for likekjønnede par, er et nøkkelkrav i kirkens reformprosess. Den har pågått siden 2019 og anses som en lakmustest for Den katolske kirkens evne til reform i Tyskland.

Et utvalg som jobber med reform i kirken, vedtok med stort flertall torsdag kveld en tekst som ber pave Frans om å vurdere hvorvidt det er mulig å lempe på påbudet om sølibat for katolske prester. Samtidig ble det uttrykt at man verdsetter sølibat som levesett.

I februar i fjor besluttet et flertall av katolske kirkeledere i Tyskland at de støtter velsignelse av likekjønnede partnerskap, ansettelse av gifte prester og utnevnelse av kvinnelige diakoner.

Tradisjonelt er Den katolske kirke imot homofilt ekteskap.

Kirken er sterk i Tyskland. I 2019 var 22,6 millioner registrert som medlemmer av Tysklands katolske kirke. Det utgjør drøyt 27 prosent av landets befolkning.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet