Britisk lærer risikerer jobben etter kritikk av LHBTIQ-undervisning

Foto: Nadine Shaabana fra Unsplash
Foto: Nadine Shaabana fra Unsplash

Ved en kristen skole utenfor London, står nå 43 år gamle Glawdys Leger i fare for å miste retten til å jobbe som lærer.

Det skjer etter hun i fjor fikk sparken for nekte å utføre det hun kaller «ekstrem LHBTQ+-undervisning».

Pensumet var blitt en del av religionsfaget for sjuendeklassingene hun hadde ansvar for.

Det melder den engelske avisen The Thelegraph, som omtalte saken først.

Er på høring

Leger begynte ved den kristne skolen Bishop Justus Cofe School i 2017.

Skolen tilhører Den anglikanske kirke.

Etter hun fikk sparken i mai i fjor, ble hun meldt inn til det engelske tilsynsorganet Teaching Regulation Agency (TRA).

De har ansvar for å undersøke påstander om alvorlig uaktsomhet blant lærere. Hun ble blant annet anklaget for å ha «foruroliget en elev ved å dele sine synspunkter på LGBTQ+»

Mandag 9. oktober er saken på høring hos TRA, som vil avgjøre om hun er egnet for yrket. Konsekvensen dersom de svarer «nei» på det, er at hun må si takk og farvel til yrket hun har hatt i tolv år.

Leger selv reagerer sterkt på behandlingen hun har fått, og sier at hun føler seg «behandlet som en kriminell». Hun opplever at hennes kristne tro har blitt fremstilt som farlig.

«Jeg har stor medfølelse med LHBTQ+-personer, spesielt de som lider av kjønnsforvirring.», sier hun ifølge The Daily Mail.

«Jeg kan imidlertid ikke med god samvittighet undervise eller si ting jeg tror er i strid med min tro, for eksempel å si at likekjønnede seksuelle forhold er bra og/eller bekrefte mennesker i deres kjønnsforvirring», legger hun til.

Det var organisasjonen Aquinas Church of England Education Trust som meldte den 43 år gamle læreren inn til myndighetene.

De har som mål å fremme samarbeid mellom naboskoler som er knyttet til Den anglikanske kirke. De sier i en uttalelse at deres øverste prioritet er at utdannelsen deres skal ha høy kvalitet og at elevene skal trives.

Organisasjonen vil ikke uttale seg konkrete om saken, men svarer generelt at:

«For å sikre at dette oppnås, fremmer vi grunnleggende britiske verdier, inkludert gjensidig respekt og toleranse for de med ulike tro og overbevisninger».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre vil tillate surrogati i Norge

Venstre la torsdag fram følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par. * Stortinget ber