Biskop Veiteberg vil feire forbud mot konverteringsterapi

Foto: Adi Goldstein fra Unsplash
Foto: Adi Goldstein fra Unsplash

Torsdag 7. desember skal Stortinget behandle lovforslaget fra regjeringen om forbud mot konverteringsterapi.

Loven, som skal forhindre at skeive blir utsatt for konverteringsterapi, har et flertall bak seg i Stortinget. Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, SV, Rødt og Venstre stiller seg alle bak forslaget om et forbud.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery har dermed grunn til å tro at loven går igjennom og inviterer til feiring på Cesar bar og Café i 16-tiden.

Ifølge pressemeldingen fra Kultur- og likestillingsdepartementet blir det foruten Jaffery også tale ved biskop Kari Veiteberg, leder av Stortingets familie- og kulturkomité Grunde Almeland og Elisabeth Meling i Skeivt Kristent Nettverk.

Tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal også tale på arrangementet som skal vare i underkant av en time og kun er åpent for påmeldte, blant disse pressen.

Biskop i Oslo bispedømme, Kari Veiteberg begrunner sin deltakelse på feiringen ut fra Den norske kirkes (DNK) høringssvar til lovforslaget om forbud mot konverteringsterapi.

– Det er grunnleggende for DNK at alle mennesker er skapt i Guds bilde med ukrenkelig verdi. På bakgrunn av dette tar vi avstand fra alle forsøk på å endre LHBTIQ+-personers seksualitet og kjønnsidentitet, sier hun til Dagen.

I talen hun skal holde på arrangementet, vil Veiteberg «gratulere alle skeive med loven som er vedtatt».

– Loven er en hilsen til alle som er påført skam for identiteten og seksualiteten sin.

– Det er avgjørende for Den norske kirke å gjøre alt den kan for at skeive kan bli trygge i sin gudstro med alle sider av livet sitt.

Biskopen vil ikke uttale seg om kritikken som har kommet mot lovforslaget.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter