Russland anser skeive organisasjoner som ekstreme

Foto: Egor Filin fra Unsplash
Foto: Egor Filin fra Unsplash

Høyesterett i Moskva avgjorde torsdag – for lukkede dører – forslaget fra justisdepartementet om å erklære hele LHBTQ+-bevegelsen for ekstremistisk, melder RBK.

Moskva innførte før OL i 2014 en lov mot «propaganda» om skeive til barn. I desember 2022 ble denne loven skjerpet til å gjelde slik propaganda mot alle. Den nye loven ble signert av Vladimir Putin og forbyr «propaganda for utradisjonelle seksuelle forhold og pedofili».

Mina Skouen i Helsingforskomiteen sier til VG at de ikke vet hva strafferammen blir:

Det er foreløpig vanskelig å si. Menneskerettighetsforkjempere frykter at det skal bli så mye som 12 år maksimumsstraff. Folk frykter også å miste barna sine. Med stempel som «ekstremist» stiller de dårlig i en omsorgssak.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Stemme

Forbud mot konverteringsterapi vedtatt

Under voteringen stemte 85 stortingsrepresentanter for, mens 15 stemte mot, ifølge Dagen. Loven, som har vært under utvikling siden 2019, vil gjøre det straffbart å prøve

Foto: T Hwang fra Unsplash

Finnmark dropper regnbuefarger på skolesekk

Avgjørelsen falt i hovedutvalget for samferdsel i Finnmark fylkeskommune i går, melder Altaposten. Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og næringspartiet fremmet forslaget om at «sekkene skal være