Lausannebevegelsens nye fellesdokument: maner til kamp mot aksept av likekjønnet vigsel

Foto: Valery Rabchenyuk fra Unsplash
Foto: Valery Rabchenyuk fra Unsplash

Søndag var 5000 kirke- og misjonsledere fra 200 land til stede da den fjerde Lausannekongressen ble åpnet i Seoul i Sør-Korea.

Konferansen skal stake ut kursen for global misjon de neste tiårene, samtidig som man markerer at det er 50 år siden den amerikanske evangelisten Billy Graham samlet den evangelikale bevegelsen i Lausanne i Sveits. Det skriver Vårt Land.

Fra Norge deltar rundt 50 delegater, som representerer en rekke frikirkelige og lavkirkelige organisasjoner.

Seoul Statement består av 97 punkter, som både berører grunnleggende læresetninger og syn på Bibelen, og en rekke uttalelser om aktuelle spørsmål.

Hele 15 av punktene omhandler seksualitet og samliv.

I likhet med det forrige Lausannedokumentet, Cape Town-erklæringen, er Seoul Statement tydelig på at det seksuelle samliv hører hjemme i ekteskapet mellom mann og kvinne.

Lausanne-bevegelsen uttrykker i det nye dokumentet også en sterk bekymring for at flere kirkesamfunn har åpnet for likekjønnet vigsel.

«Vi beklager alle forsøk i kirken på å definere likekjønnede partnerskap som bibelsk gyldige ekteskap. Vi sørger over at noen kristne trossamfunn og lokale menigheter har gitt etter for kulturens krav og påstår å innvie slike forhold som ekteskap», heter det i dokumentet.

I dokumentet går man også inn i hvert av de seks skriftstedene som omtaler homofil sex i Bibelen, og man oppfordrer kristne til å gjøre seg kjent med dem.

«På grunn av sakens ekstraordinære betydning for samfunnet og kirken i dag, er det avgjørende at kristne blir kjent med alle referanser til seksuell intimitet mellom personer av samme kjønn i Bibelen, og deres betydning i kontekst», heter det.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Abortion Stock photos by Vecteezy

Ny abortlov uten ordet kvinne

I dagens abortlov dukkar ordet «kvinne» opp 34 gonger. I forslaget til ny abortlov er ordet erstatta med «gravide». Det kjem fram i regjeringas forslag til