Utvalg i Baptistsamfunnet avviser homofilt samliv

Mann i solnedgang - Sverige
Foto John Fornander fra Unsplash

Baptistsamfunnet (DNB) har i løpet av flere landsmøter diskutert samlivsetikk. Et teologisk fagråd med tre medlemmer (Linda Aadne, Atle Eidem og Per Øvergaard) ble satt ned med oppdrag å gå gjennom kirkesamfunnets syn på samlivsetikk.

Nå har fagrådet levert sin rapport som skal behandles på landsmøtet i september. Det legges ikke opp til noen høringsrunde, men Baptistsamfunnet tar likevel i mot innspill, kommentarer og spørsmål innen 20. mai.

Etter en gjennomgang av Bibelens tekster om samlivsetikk landet de på konklusjonen: «Det bibelske vitnesbyrd mot homoseksuell praksis er unisont.»

De innser at «Den bibelske fordømmelsen av homoseksuell praksis virker hard fordi den ser ut til å fordømme mennesker som identifiserer seg som homofile til et liv i kjærlighetsløs ensomhet», men konstaterer at det bibelske perspektivet snur det hele på hodet:

«Et liv i avholdenhet virker som en umulig bestrebelse og noe som er i strid med verdslige standarder for suksess og vellykkethet. Imidlertid presenterer Bibelen seksuell avholdenhet som en åndelig gave for noen, som gir en større mulighet for uhindret tjeneste for Gud.»

Her kan du lese hele teksten fra utvalget.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Medisin

Skottland responderer på Cass-rapporten

Skottlands regjeringsparti Scottish National Party (SNP) suspenderer bruken av pubertetsblokkere i en stor helomvending, etter å ha lest en knusende britisk rapport av barnelegen Hilary