Montana vedtok forbud mot kjønnsbekreftende behandling for barn, det blir det bråk av

Foto: Alexander Shatov fra Unsplash
Foto: Alexander Shatov fra Unsplash

Etter at den republikanske guvernøren i Montana Greg Gianforte fredag undertegnet en lov som forbyr kjønnsbekreftende behandling til mindreårige transpersoner, seiler transkvinnen Zooey Zephyr, som er valgt inn som representant for Demokratene, opp som den amerikanske transbevegelsens nye helt(-inne). Det skriver Document.no.

Document skriver videre:

 

 

Zephyr ble tidligere denne uken bortvist fra delstatsforsamlingen, etter å ha anklaget sine kolleger for «å ha blod på hendene», dersom de vedtok Senate Bill 99. Loven vil tre i kraft fra 1. oktober, og med det blir Montana en av minst 15 amerikanske delstater med lover som forbyr et slikt helsetilbud til mindreårige.

Bortvisningen av Zooey Zephyr gjelder frem til 10. mai. Republikanerne vil ikke gi henne tilbake taleretten før hun beklager uttalelsen, noe Zephyr har nektet å gjøre.

Demonstrasjoner

Umiddelbart etter at guvernør Greg Gianforte (R) signerte loven fredag, brøt det ut demonstrasjoner i administrasjonssenteret Missoula, som betegnes som en liberal enklave i den ellers så konservative fjellstaten, nordvest i USA.

Zooey Zephyr er i et forhold med Erin Reed, en annen kjent transaktivist. De betegner seg som et lesbisk par.

Vinnersak?

Anført av State Freedom Caucus er kampen mot transaktivismen blitt en viktig sak i USA, opp mot neste års valg. Det at Zooey Zephyr er blitt den ellers så konservative delstatens nest mest kjente Demokrat, kan også bety større oppslutning om konservative verdier, sier den republikanske delstatsrepresentanten, Bob Phalen:

 

 

Bob Phalen, medlem av Freedom Caucus og bonde i Øst-Montana, sa at bortvisningen av  Zephyr spilte en nøkkelrolle i behandlingen av loven som forbyr kjønnsbekreftende omsorg for mindreårige og begrenser spredning av pornografi. Gruppen inkluderer nå en femtedel av statens republikanere, og Phalen sa at han forventer at den vil vokse med tillegg av nye folkevalgte som heller mot Freedom Caucus’ prioriteringer. (UK Yahoo Sport)

Phalen, som andre i State Freedom Caucus, beskrev denne ukens forstyrrelser i delstatsforsamlingen som et opprør – «an insurrection» – altså samme språkbruk som ble brukt mot demonstrasjonene i Washington, 6. januar i 2021.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter