University of Northampton i Storbritannia advarer mot boka 1984

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Man skulle tro at det var en parodi i dagens woke-verden hvor alt er snudd opp ned, men Universitetet i Northampton har lagt inn et varsel om at romanen 1984 kan være støtende og krenkende for studentene. 1984 ser ut til å fungere som en håndbok for dagens akademikere og politikere, så da er det kanskje ikke så rart at det må advares mot den.

Studentene ved University of Northampton, som studerer en modul kalt Identity Under Construction, blir advart om at boken inneholder utfordrende temaer i forbindelse med vold, kjønn, seksualitet, klassetilhøriget, rase, misbruk, politiske ideer og krenkende språk.

Et konservativt parlamentsmedlem, Andrew Bridgen, kommenterte:

«Det er en viss ironi i det at studentene nå advares før de leser 1984. Våre universiteter er raskt i ferd med å bli dystopiske Big Brother-soner hvor nytale praktiseres for å lamme spennvidden av intellektuelle tanker og som utestenger talere som ikke tilpasser seg dette.

Altfor mange av oss – og ingen steder er dette mer tydelig enn på våre universiteter – har frivillig gitt opp våre rettigheter og istedet underlagt seg et homogenisert samfunn styrt av en liberal elite som «beskytter» oss fra ideer som de mener er for ekstreme for vår følsomhet.»

Daily Mails lesere ser straks ironien i dette og den mest populære kommentaren lyder da også:

«Damn right it does. It highlights exactly what is happening right now.»

Andre lesere mener at boken burde obligatorisk lesning før man starter universitet. Og gjerne også Animal Farm.

Daily Mail

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter