Trump-administrasjonen ber Høyesterett gjøre det lovlig å nekte homofile å adoptere

Washington DC
Foto: Harold Mendoza fra Unsplash

Det er nettavisen LGBTQNation som skriver at Trump-administrasjonen ønsker at Høyesterett skal uttale seg til fordel for et foster- og adopsjonsbyrå som forbyr par av samme kjønn å adoptere barn fra dem. Trump-administrasjonen sier at det å nekte et katolsk adoptivbyrå å avvise LHBTQ-mennesker krenker dens religionsfrihet.

Advokater fra Trump-administrasjonen, inkludert den amerikanske advokatfullmektigen Noel Francisco, kom med kravet i Fulton v. City of Philadelphia, et søksmål katolske sosiale tjenester (CSS) har anlagt mot Philadelphia da byen fortalte dem at de ikke lenger kunne nekte LHBTQ-foreldre å adoptere fra deres byrå.

Donald Trump har vært en tydelig konservativ stemme i sin første periode som president. I 2019 nektet han for eksempel å inkludere kjønnsidentitet og seksuell orientering i føderal diskrimineringslovgivning.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Isi Parente fra Unsplash

Hvordan feirer Norge pride?

Her er en oversikt over hva som skjer i Norge under pridemåneden juni. Det er, for å si det forsiktig, en omfattende feiring: Pride 2022

Posten gir ut Pridefrimerke

Posten gir ut et skeivt frimerke for å markere at det er 50 år siden homoseksuelle handlinger ble avkriminalisert i Norge. Frimerket viser et hjerte