To college ved universitetet i Cambridge vil ikke heise Pride-flagg

Regnbueflagget
Foto: Jasmin Sessler fra Unsplash

Gonville og Caius College Cambridge, også kalt Keys College, vil ikke lenger heise LGBTQ-flagget. Keys College ble grunnlagt i 1348 og er et av de eldste i Cambridge. LGBT Historisk Måned startet 1. februar og Keys College markerte dette med å heise LGBTQ-flagget. Dagen etter ble det avholdt en generalforsamling med de hundre doktorgradkandidatene som har mandat til å endre vedtektene. De besluttet at flagget skulle tas ned. Det skriver Document.no.

Ledelsen ved colleget begrunner dette med at deres eget flagg er et symbol som forener alle i Caius-studentsamfunn og at alle andre flagg ikke bare er overflødige, men kan virke splittende.

The college said its emblem (pictured) was already 'a symbol which unites all in the Caius community' and so other flags were not needed

Beslutningen om å ta ned LGBTQ-flagget har ført til sterke reaksjoner hos enkelte studenter som nå føler seg krenket. Masterstudent Natasha Naidu føler seg «forrådt».

 

Skuffelsen var stor:

Dette er et tilbakeskritt mener studenten som heiste Pride-flagget. Han sier at det er symbolsk av ledelsen hvorav majoriteten er hvite menn som ikke vet og ikke vil vite om urettferdigheten som minoriteter møter.

 

Students were quick to voice their displeasure at the decision by the College. Masters student Natasha Naidu said it left her 'feeling betrayed' while PhD student Anthony Bridgen said he was 'bitterly disappointed' at the announcement

Av de hundre doktorgradkandidatene, de såkalte «fellows», er rundt en fjerdedel kvinner. I tillegg er det flere fra minoritetsgrupper.

Lederen av colleget, professor Pippa Rogerson, som ikke har stemmerett ved generalforsamlinger, kommenterte:

«Gonville og Caius College forblir fast dedikert i å skape et sted hvor alle føler seg velkommen og hvor alle kan trives. Det er nødvendig for oss alle å foreta endringer for å øke mangfoldet og å kvitte oss med diskriminering og vi jobber sammen som et samfunn i Caius for å støtte og øke representasjonen.»

I en formell uttalelse skriver colleget:

‘Gonville og Caius College er dedikert i oppgaven for å øke mangfoldet og fjerne diskriminering. Collegets flagg er et symbol som forener alle innen Caius-samfunnet. Å velge å kun flagge med universitetets eget flagg fjerner problemene vedrørende politisk nøytralitet og vanskeligheter med å velge mellom de mange gode saker med dertilhørende flagg. Flagg som uttrykker meninger om saker og problemer har potensiale til å splitte oss. Vi er alle Caians, så vårt flagg taler for oss alle. Ikke noe annet flagg gjør det.’

Tidligere har flere andre colleger innen Cambridge Universitet nølt med å flagge LGBTQ-flagget, men ble presset av studenter og politisk korrekthet. Studentavisen Varsity mente at det var en politisk avgjørelse å ikke flagge for LGBTQ+.

Gonville og Caius College flagget med Pride-flagget for første i gang i 2016 og nå er det altså slutt. Beslutningen skal opp til revurdering først i 2024.

Daily Mail

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter