Tilsynsmyndighet i Canada vil tvinge Jordan Peterson på sosiale medier-kurs

Twitter
Foto: Yucel Moran fra Unsplash

Tilsynsmyndigheten College of Psychologists of Ontario (CPO) fungerer også som regulerings- og tilsyns­myndigheten for psykologer i Canadas mest folkerike provins, Ontario.

I et brev til den verdenskjente psykologen Jordan Peterson forlanger de at Jordan Peterson må utdannes i bruk av sosiale medier, melder den kanadiske avisen National Post. Det er avisen Dagen som skriver dette.

«Panelet har ennå ikke tatt en avgjørelse, men opprettholder sine alvorlige bekymringer om profesjonaliteten din i offentlige uttalelser»

Slik konkluderer CPO i brevet, ifølge Toronto Sun.

Kritiserte statsministeren

Dersom han nekter, risikerer den kjente psykologen, foredrags­holderen og samfunns­debattanten å miste retten til å praktisere som klinisk psykolog.

Det skrev Peterson onsdag på Twitter onsdag.

Han vedla også dokumenter fra CPO, som hevder at Peterson viser manglende profesjonalitet i offentligheten.

CPO begrunner dette med måten Peterson har kritisert Canadas stats­minister Justin Trudeau på, at han videre ­twitret meldinger fra lederen for Canadas konservative parti, Pierre Poilievre, samt hans opptreden i podkasten til Joe Rogan – en av verdens mest populære podkaster.

Må på dyrt kurs

CPO skriver lite om hva de ikke likte med disse ulike uttalelsene og opptredenene.

Jordan Peterson tilbys en utvei. Han må på kurs for å «gjennomgå, reflektere over og forbedre sin profesjonalitet i offentlige uttalelser». Peterson må betale snaut 2000 kroner i timen for coaching-jobben CPO tilbyr.

Vil ikke på kurs

Peterson, som også er professor emeritus ved University of Toronto, svarer på Twitter at han ikke vil etterkomme kravet. Ifølge National Post har høyskolens nettsted indikert at Peterson har søkt rettslig vurdering av høgskolens disiplinærsaker.

Via Twitter fortsetter Peterson med å fordømme CPO for det han mener er en trussel.

«Vi er nå i en situasjon i Canada under Justin Trudean der yrkesutøvere kan få levebrødet og det offentlige omdømmet sitt svært alvorlig truet for å være enig med opposisjonen og kritisere fremstående representanter for regjeringen.»

Peterson mener leger, advokater, psykologer og andre yrkesutøvere nå er så skremt av sine «kommissær-overherrer» at de er redde for å uttrykke det de mener er sant.

Titalls varsler

Et bakteppe er også at et titalls personer verden over har sendt inn varsler rettet mot uttalelser Jordan Peterson har kommet med de siste årene.

– Jeg er blitt anklaget for å ha skadet mennesker, selv om ingen av varslerne som inngår i denne saken var blant mine tidligere eller nåværende klienter, eller ikke engang kjente noen av klientene mine.

Vil eksponere tilsynsordning

Peterson sier han vil bruke offentligheten helt bevisst i denne saken for å eksponere CPO, og det han mener er en manglende evne til å forstå og respektere grunnleggende menneskerettigheter.

En av dem som støtter Peterson er Twitter-eier og Tesla-grunnlegger Elon Musk. Han kaller opptrinnet «ekstremt bekymringsfullt».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

CPO har derimot ikke ville uttale seg eller forklare seg til pressen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter