Sveriges kunnskapsminister hyller RFSUs plass i svensk skole

Foto: Jason Leung fra Unsplash
Foto: Jason Leung fra Unsplash

Michael Rubbestad fra Sverigedemokratene reagerte og skrev en interpellasjonen til Riksdagen om saken. Da interpellasjonen var oppe til debatt, sa han ønsket å sitere fra materialet for å vise hva det inneholder, men at høyttaleren sannsynligvis ikke ville tillate det.

– Begrepene som brukes i denne mappen er ekstremt grove kjønnsord. Analsex oppfordres som et godt alternativ fordi det er mer kjønnsnøytralt, sa Rubbestad, som ønsket å vite om statsråden ville handle på noen måte.

Kunnskapsministerern Anna Ekström påpekte i debatten at materialet nå er fjernet og at det er lærere og rektorer som er ansvarlige for hvilket undervisningsmateriale som brukes.

Kunnskapsministeren la vekt på at alt materiale må tilpasses studentenes alder. Hun valgte ved flere anledninger i debatten å rose lobbyorganisasjonen RFSU.

-Jag anser att undervisning i sexualitet, samtycke och relationer är en väldigt viktig sak. Det är en hörnpelare i den svenska skolan, och det är någonting som vi inte har fått gratis. Det är någonting som generationer före oss har stridit för, och deras motståndare har alltid varit de konservativa krafterna, som hela tiden har vänt sig emot Elise Ottesen-Jensen, RFSU och de andra pionjärerna.

Ottesen-Jensen blir beskrevet som en forløper for kvinnelig frigjøring og seksuell opplysning, men hun omfavnet også rasehygiene, tvangssteriliseringer og dødshjelp på det “sinnssyke” tidlig på 1900-tallet.

Michael Rubbestad spurte på sin side om pressgrupper har lov til å opptre i skolene. Han adresserte de rå kjønnsordene som ofte brukes på RFSUs nettsted og ga eksempler på når lærere ble nektet deltakelse i undervisning der RFSL opptrer, og sa:

 Om några månader ska en hel årskull börja mellanstadiet, och jag hoppas verkligen att dessa barn slipper uppleva lektioner med RFSL som kör ut läraren och delar länkar till webbsidor med erotiskt material. Jag hoppas också att de ska slippa hitta foldern ”Sex och trans” i väntrummet hos skolsyster.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter