Sverige bruker millioner på LHBTIQ-sertifisering

Foto: Christian Dubovan fra Unsplash
Foto: Christian Dubovan fra Unsplash

Region Gävleborg i Sverige besluttet i 2016 at deler av fylkets virksomheter skal LHBTIQ-sertifiseres, noe som inkluderte både ledelse, kommunikasjonsansvarlige og utviklingsavdelingen. Sertifiseringen finner sted i løpet av et fire halv-dagers kurs der de ansatte lærer hvordan man kan forbedre arbeidsmiljøet og behandler hverandre ut fra et LHBTIQ-perspektiv.

Det hele er imidlertid ikke gratis, og i følge SVT-Nyheter koster et kurs for 50 personer 250 000 kr, kostnaden for «sertifiseringen» av Gävleborgs ansatte er så langt kommet opp i 2,1 millioner kr. 

Regionråd Fredrik Åberg-Jönsson (V) sier at det kan høres ut som mange penger, men at det er verdt det:

Två miljoner kan låta mycket, men det här berör väldigt många personer, så det är absolut värt det,

På spørsmål fra SVT om ikke kursets tema omhandler tema som  allerede inngår i regionens likestillingspolitikk, svarer han:

Det är klart att de går in i varandra, men det är fokus på hbtqi-personer.

På spørsmål om det ikke burde være en selvfølge at også denne gruppen allerede er en del av likestillingspolitikken, peker han på at denne gruppen vi de virkelig jobbe med:

Det kan man tycka, men vi vill verkligen jobba med den här gruppen och öka förståelsen så det är bra att vi har särskilda insatser.

Da er det ganske utrolig at den som reagerer, er Gävle Pride ambassadør Lars-Åke Wilhelmsson. Til SVT sier han at ikke følger argumentene:

Som gay tycker jag att RFSL gör fantastiska saker. Men jag hade ingen aning om att det var så här dyrt, jag får nästan en chock när jag ser vad det kostar. Man skulle hellre lägga de pengarna på att stärka likabehandlingsprogrammet och på någon som var mer engagerad på varje arbetsplats.

Det er RFSL, Sveriges svar på norske FRI, som organiserer kursene. Kurset må repeteres hvert tredje år for å bli sett på som godkjent.

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter