Storbritannia: Juridisk kjønnsskifte til 50 kroner

Foto: Philip Veater fra Unsplash
Foto: Philip Veater fra Unsplash

Tidligere kostet det 140 pund å endre juridisk kjønn i Storbritannia, men fra tirsdag av kan det gjøres for rundt 50-lappen. Prisreduksjonen skal gjøre prosessen rimeligere for transpersoner, etter et løfte fra likestillingsministeren. Det skriver Docuement.no.

Løftet var en del av likestillingsminister Liz Truss mål om å juridisk kjønnsskifte «snillere og smidigere», skriver Evening Standard.

– As we build back better, we want transgender people to be free to live and to prosper in modern Britain, sa Truss under kunngjøringen av prisreduksjonen.

Build back better er et slagord som brukes av World Economic Forum i forbindelse med ambisjonen om The Great Reset.

Prosessen for juridisk kjønnsskifte digitaliseres og det ventes at behandlingstiden på to år reduseres kraftig.

Ifølge en undersøkelse oppga 34 prosent av de som identifiserte seg som et annet enn deres nåværende juridiske kjønn at prisen var til hindring for dem, skriver NTB.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Haithem Ferdi fra Unsplash

Framstilling av kjønn i læreverk

Lytt til Kamilla Aslaksen sin spennende forskning om kjønn (kjønnsidentitet) i norske lærebøker for grunnskolen! På presist og kortdattet vis, får hun i Øyvind Børvens

Les boka Har du lyst har du lov

Her kan du lese den mye diskuterte boka Har du lyst har du lov, av den kjente psykologen og sexologen Thore Langfeldt: https://www.nb.no/items/2e4cc55e4a3d7a3cf43fba29206769f4?page=0