Stadig flere menn i kvinnefengsler i California

Foto: Damir Spanic fra Unsplash
Foto: Damir Spanic fra Unsplash

I fjor høst signerte California-guvernør Gavin Newsom The Transgender Respect, Agency and Dignity Act, et lovforslag som blant annet ville “tillate fengslede transpersoner, ikke-binære og interseksuelle personer å bli huset og søkt på en måte som er i samsvar med deres kjønnsidentitet. . ” Siden denne loven trådte i kraft i januar har over 200 fanger bedt om å bli overført fra mennens fengsler til de som holder på kvinner. Fra og med 6. april har ikke en eneste anmodning blitt avvist.

Det amerikanske nettstedet The Stream kommenterer fenomenet på følgende måte:

Tenk deg å prøve å argumentere for denne loven for 20 år siden. Tenk deg å prøve å overbevise noen om at biologiske menn, spesielt menn som allerede hadde vist vilje til å bryte loven, burde settes sammen med kvinner. Selv om misbruk av alle slags ikke var et reelt problem for USAs innsatte, ville dette være en dårlig idé.

Inntil ganske nylig ville Californias lov (for ikke å nevne ideologien som den er basert på) vært utenkelig. Enda mer, alle advarslene (og det var mange) som omfavnet visse ideer om kjønn og ekteskap og kjønn, ville gjøre lover som dette uunngåelig, tjente beskyldninger om overdrivelser og “glatte bakker.”

Likevel er vi her. Og hvis Biden-administrasjonen lykkes med å gjøre Equality Act til føderal lov, et usannsynlig, men ikke umulig prospekt, vil Californias egenart være nasjonal lov. Hele denne tingen er en case-studie om hvordan det utenkelige blir først uunngåelig og så utvilsomt.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter