Skottland gjeninnfører kjønnsdelte toaletter på skolene etter press fra foreldre

Garderobe skilt
Foto: Juan Marin fra Unsplash

Planene om å innføre kjønnsnøytrale toaletter på en skotsk ungdomsskole har avvist. Det skriver The Christian Institute.

Planene, som ville ført til at gutter og jenter måtte delt de samme fasilitetene ved Culloden Academy i Inverness, ble reversert av Highland Council etter at lokale familier protesterte.

Highland Council fullførte arbeidet i sommerferien, men etter motstand fra foreldre, gikk rådet tilbake til kjønnsdelte toalettområder få  dager etter terminstart.

Scottish Daily Mail rapporterte at foreldre var bekymret for at jenter så små som elleve år måtte dele toaletter med eldre tenåringsgutter.

En besteforelder beskrev handlingen som “ærlig talt skremmende” og sa at toaletter av blandet kjønn “reduserer trygge rom for unge kvinnelige elever og etterlater elever av begge kjønn ubehag”.

Fergus Ewing, MSP for Inverness og Nairn, sa: “Det er gode nyheter at rådet ikke bare har lyttet, men også handlet etter foreldrenes uttrykte bekymringer – bekymringer som jeg setter pris på.”

LHBTIQ -lobbygruppen Stonewall har i flere år kjempet for kjønnsnøytrale toaletter, men møter voksende motstand.

 

Scots council reinstates single-sex toilets at school after campaign by parents

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Egg

For få eggdonorer

Ett år etter at Stortinget vedtok å legalisere eggdonasjon, sliter tilbyderne av tjenesten med å få nok eggdonorer. Det melder NRK. I følge NRK er