Sekretær ved skole mistet jobben etter kritiske innlegg på Facebook

Facebook
Foto: Nordwood fra Unsplash

I 2018 fikk Kristie Higgs, som arbeider som sekretær ved Farmor’s School i Fairford, et brev fra Gloucestershire school academy, skolen til hennes barn, der skolen informerte om at den skulle ta i bruk et program som kalles No Outsider. Dette er et program som åpent utfordrer kristen forståelse av familie og som promoterer LHBTI-bevegelsens syn på normer for kjønn og samliv.

Kristie Higgs bestemte seg for å gå på et møte som skolen arrangerte for å få vite mer om programmet gikk ut på. Etterpå bestemte hun seg for å uttrykke sin bekymring på Facebook. Der delte hun to innlegg. I det første skrev hun følgende:

Please read this they are brainwashing our children! Please sign this petition, they have already started to brainwash our innocent wonderfully created children and it’s happening in our local primary school now.

Kristie Higgs ba sine venner om å signere et nasjonalt opprop for å gi uttrykk for motstand mot at programmet Relationships and Sex Education skulle bli obligatorisk for barn ned til fire år. Dette temaet ble på samme tid debattert i det britiske parlamentet.

I sitt andre innlegg delte hun en artikkel som handlet om hvordan trans-ideologien får stadig større innpass i lærebøker for barn ved amerikanske skoler, og la til at dette også skjer ved barneskoler i Storbritannia.

Innleggene var kun synlige for hennes venner. Uansett ble de begge rapportert til skolen hvor hun arbeidet, Farmor’s School i Fairford, Gloucestershire, og det endte med at hun ble oppsagt for grov uforstand i tjenesten. Begrunnelsen var at hun var ansvarlig for ulovlig diskriminering, alvorlig og upassende bruk av sosiale medier og at hennes online kommentarer kunne bringe skolen i vanry og ødelegge skolens renommé.

Kristie Higgs får våren 2019 hjelp av Christian Legal Centre i sin kamp for å få kjent oppsigelsen ugyldig og det drives pengeinnsamling for å støtte henne i hennes kamp.

Les mer: Christian Concern

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Adam Nescioruk fra Unsplash

Norge responderer på Cass-rapporten

Overlege Anne Wæhre leder teamet ved Rikshospitalet som behandler unge transpersoner sier til NRK at hun mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir