Tidligere direktør for sædbank har minst 49 barn

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

NRK skriver at DNA-tester viser at en tidligere klinikkdirektør i Nederland brukte sin egen sæd i prøverørsbehandling.

DNA-analyser har avslørt at den nå avdøde direktøren ikke reiste langt for å finne donorer til fertilitetsklinikken han ledet.

En organisasjon som representerer prøverørsbarn og foreldrene deres har avslørt at Jan Karbaat, som døde i 2017, brukte sin egen sæd og ikke de donorene som kundene hadde valgt.

Resultatet av DNA-prøvene ble offentliggjort fredag etter at en dommer hadde bestemt at det kunne gjøres.

– Etter å ha lett i 11 år, kan jeg fortsette med mitt liv. Nå har jeg fått visshet og kan lukke dette kapitlet, sier et av de mange barna til Jan Karbaat, Joey Hoofdman, til den nederlandske kringkasteren NOS.

Karbaat har tidligere erkjent at han var far til 22 barn.

Klinikken til Karbaat ble stengt i 2009 etter påstander om at han hadde forfalsket data, analyser og beskrivelser av donorer. Han skal også ha brutt regelen om hver donor ikke kunne gi sæd til flere enn seks barn.

Etter Karbaats død gikk en gruppe barn og foreldre til sak da de hadde fått mistanke om at de var i slekt. Et av barna skal ha lignet veldig på klinikksjefen. Gruppen gikk til sak mot Karbaats familie for å få tilgang til DNA-profilen hans som da var innelåst i en safe.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Andrew McQuaid fra Unsplash

Første ikke-binære prest i Den norske kirke

– Fram til nå har det bare vært positive tilbakemeldinger. sier Simeon Martha Schiebold til Vårt Land lørdag formiddag. Fredag ettermiddag publiserte Aftenposten et intervju med presten