Representantenes hus i USA vil beskytte rett til likekjønnede ekteskap

Washington, USA
Foto: Jorge Alcala fra Unsplash

Loven skal beskytte retten til å inngå likekjønnede ekteskap på føderalt nivå, men må også vedtas i Senatet for å kunne tre i kraft. Det er usikker hvorvidt Senatet vil støtte lovforslaget da det vil trenge støtte fra 10 republikanere for å bli vedtatt.

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, ville tirsdag ikke uttale seg om saken, melder The New York Times.

Flertall i befolkningen for likekjønnet ekteskap

Flertallet i Representantenes hus var 267 mot 157, da alle demokratene og 47 av republikanerne stemte for.

Personer av samme kjønn har hatt rett til å gifte seg med hverandre siden 2015, da det ble fastslått av USAs høyesterett i dommen Obergefell v. Hodges.

Meningsmålinger viser at et flertall av amerikanerne støtter retten til likekjønnet ekteskap.

– Kan være neste på hoggestabben

Grunnen til at politikerne i Kongressen ønsker å beskytte retten gjennom lovgivning, er for å hindre at den blir omgjort av høyesterett, slik retten til abort ble omgjort tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For tre uker siden sørget den konservative majoriteten i Høyesterett for å ikke bare oppheve Roe v. Wade (dommen som ga rett til selvbestemt abort, journ.anm) og dermed gå tilbake på 50 år med presedens. Vi vil også signalisere at andre rettigheter, som retten til likekjønnet ekteskap, er den neste som settes på hoggestabben, sier den demokratiske representanten Jerry Nadler ifølge Christian Post.

Det er rundt 30 stater som i dag har regelverk som forbyr likekjønnet ekteskap, som da vil bli gjeldende dersom Høyesterett skulle omgjøre Obergefell v. Hodges, opplyser The New York Times.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter